Bakan Bağış, 'bu Saldırıyı Gerçekleştirenler Hacı Bektaşı Veli'den Hiçbir Şey Öğrenememişler'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yapılan saldırıyı kınayarak, "Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve bu saldırıyı alkışlayanlar bu saldırıyı destekleyenler Hacı Bektaşi Veli’den hiçbir şey öğrenememişler.

Onlara da yazıklar olsun" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mark Kenndy Üniversitesi ile George Washington Üniversitesi öğrencilerini ofisinde kabul etti. Buluşma öncesi basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Bakan Egemen Bağış Mısır’daki olayları değerlendirerek, “Mısır’da bir vahşet yaşanmaktadır. Olayların başladığı tarihten beri biz hassasiyetimizi net bir şekilde ortaya koyduk. Türkiye’nin dışında olayın vahametini anlayan başka bir ülke veya uluslararası bir örgüt olmadı. Ne üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği ne Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ne de İslam ülkelerinin Türkiye’nin göstermiş olduğu hassasiyeti göstermemiş olması çok düşündürücüdür. Biz Mısır halkının bu süreçte son derece sabırlı son derece tenli içerisinde hareket etmesini önemsiyoruz. Bir yandan bir darbeyle kendi anayasasını lav eden kendi seçilmiş cumhurbaşkanını gözaltına alan ve kendi vatandaşına kurşun sıkan bir zihniyet öte yandan sabırlı bir şekilde hiçbir şiddete başvurmadan barışçıl gösteri hakkını korumaya çalışan yüzlerce, binlerce şehit vermelerine rağmen karşı saldırıya geçmeyen bir topluluk var Mısır’da. Tüm dünyanın bunu çok net bir şekilde görmesi lazım. Bu vahşete seyirci kalanlar bu vahşetin ortağı olmak durumunda kalacaklarını da görmeleri gerekir. Bu yüzden sayın başbakanımızın yaptığı uyarılar son derece yerindedir son derece önemlidir. Ülke olarak biz tek başımıza kalsak dahi bu konuda ilkeli ve dik duruşu sergilemeye devam edeceğiz” dedi.

"MISIR HALKININ YANINDAYIZ"
Kimsenin Mısır’daki darbeyi Türkiye’nin alkışlamasını, seyirci kalmasını beklemesin diyen Egemen Bağış, “Biz mısır halkının yanındayız. Mısırda bir an evvel başta sayın Cumhurbaşkanı Mursi olmak üzere siyasi tutukluların serbest bırakılması seçim tarihini ilan edilmesi ve Mısır içinde yaşanan sıkıntının demokratik bir platformla seçimlerle çözülmesi gerekmektedir. Bu konuda gerekli adımlar atılmadıkça Türkiye’nin bu konuda açık net duruşu aynen devam edecektir. Kimse Türkiye’nin tavrının değişmesini beklemesin. Kimse Türkiye’nin darbeyi alkışlamasını ve yahut da bu katliama seyirci kalmasını beklemesin. Türkiye her zaman olduğu gibi mazlumların yanındadır. Mazlumların yanında olmaya devam edecektir. Bu vahşetin tüm dünyanın kamuoyuna taşıması için elinden geleni çabayı gösterecektir” şeklinde konuştu.

"BEKİR BOZDAĞ’A YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"
Hacı Bektaşi Veli’yi anma törenlerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ya yapılan saldırı hakkında da konuşan Bağış, saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınadığını söyleyerek, “Bugün Hacı Bektaşi Veli’yi anıyoruz. Anadolu topraklarında 800 yıldır sevgiyi, dostluğu, kardeşliği öğreten ve bu öğretileri tüm dünya insanlığına çok önemli kazanımlar sağlanmasına vesile olan Hacı Bektaşi Veli nur içine yatsın. Ama Hacı Bektaşi Veli anma törenlerinde sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ’a yapılan saldırıyı da şiddetle kınıyorum. Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve bu saldırıyı alkışlayanlar bu saldırıyı destekleyenler Hacı Bektaşi Veli’den hiçbir şey öğrenememişler. Onlara da yazıklar olsun” dedi.

Kaynak: İHA