Urla En Sağlıklı Şehir Olacak

Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği, Urla Belediyesi destekleriyle 4. SCOPH Yaz Okulu’nu 16-22 Ağustos tarihleri arasında Urla’da gerçekleştiriyor.

Urla En Sağlıklı Şehir Olacak
Türkiye’deki tıp fakültesi öğrencileri için ve tıp fakültesi öğrencileri tarafından yürütülen tamamen gönüllülük esasıyla çalışan bir organizasyon olan ve 120 ülke içinde Türkiye’yi temsil eden Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği'nin desteği ile 2012 Mayıs ayında Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesi olarak kent sağlığını önemsediğini ortaya koyan Urla Belediyesi’nin Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından tanınan birliğin etkinliği Urla için büyük anlam ve önem taşıyor.

Çevreci ve bilimsel yöntemlerle sağlıklı kent çalışmaları yürütmek, talep edilen alternatif yaşamı kent ve kentlisine sunmayı amaçlayan Urla Belediyesi, konukları için Urla’yı tanıma, Urla halkına sağlık hakkında bilgi aktarma imkanı sunacak. Etkinlik çerçevesinde, Urla Belediyesi koordinasyonunda Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Birliği gönüllü ekipleri, Urla’nın mahalle ve köylerinde vatandaş sağlık bilgilendirmelerinde bulunacak.

Türkiye’nin muhtelif illerinden gelen tıp öğrencileri üç gönüllü ekip ve belediye koordinasyonuyla Urla’nın mahalle ve köylerinde vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümlerini yapacak. Herhangi bir tanı ve teşhiste bulunmamakla beraber, gerekli uyarı ve önerilerini vatandaşlarla paylaşacak. Velilere yönelik çocukluk çağı obezitesi hakkında, kadınlara meme kanserine yönelik bilgiler ve kendi kendine muayene yöntemleri anlatılacak. Program dahilinde ayrıca vatandaşlara kolon kanseri hakkında bilgilendirmeler de yapılacak.

Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu, "Gönüllülük faaliyeti olarak gerçekleşecek etkinlik Urla’ya yayılı olarak programlanmıştır. Mahalle ve köy muhtarlarıyla birlikte planlanan halk sağlığı etkinliği, farkındalık yaratma açısından önem arz etmektedir." dedi.

Kaynak: İHA