Rengi Dişi Kendisi Erkek Kedi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde milyonda bir yaşanan olay meydana geldi.

Rengi Dişi Kendisi Erkek Kedi
Armutalan kedi barınağında yaşayan 6 aylık yavru kedinin genetik bozukluğu olduğu tespit edildi. Görünüşte dişi olan kedinin erkek olduğu ortaya çıktı.
Armutalan Belediyesi Sokak Hayvan Kısırlaştırma Merkezi'nde görevli "Kedilerin Annesi" lakaplı, İskoç Jeannie Thirkill'in kedi barınağındaki bu 6 aylık yavru kedi ilgi odağı oldu.

3 ay önce barınağa yakın bir yere 4 adet yavru kedi bırakıldı. Kedileri barınağı alıp beslemeye başlayan Jeannie Thirkill, bir gün yavru kedilerin bakımını yaparken içlerinden birinin 3 renkli olmasına rağmen erkeklik organı bulunduğunu fark etti. 60 yıldan bu yana kedilerle uğraşan İskoç kadın ilk defa 3 renkli erkek bir kedi görünce şaşkına döndü ve durumu veterinere haber verdi.Barınağa gelen veteriner kediyi muayene etti. Kedinin erkek olmasına rağmen sadece dişilerde görülen 3 rengi bulunuyordu. Yapılan tetkikler sonunda 6 aylık yavru kedinin genetik bozukluğu olduğu anlaşıldı. Marmaris’te kedi anne olarak bilinen Thirkill, kediye erkek Cerry,dişi olarak da Cessie adını koydu. Kedi barınakta normal yaşamına devam ediyor.

Barınağın sorumlusu Jenannie Thirkill yaptığı açıklamada,ilk defa böyle bir olayla karşılaşınca çok şaşırdığını söyledi.

Thirkill “ Bir gün kedilerin vücut bakımını yapıyordum. Kedilerden birinin dişilerde olan 3 rengi olmasına rağmen erkeklik organının olduğunu fark ettim. Şaşkınlıktan ne yapacağımı bilemedim. Veteriner çağırdım. Oda çok şaşırdı. Barınakta bir mucize oldu sanki “şeklinde konuştu.

Kediyi muayene eden Veteriner Hekim Behçet Düzgün de, 25 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir kedi gördüğünü belirterek genetik bozukluk sonucu oluşan bir tablo. Normalde cinsiyet iki kromozomun eşleşmesi ile belirlenir. Ancak bu kedide kromozomlar karıştığı için rengi dişi olmasına rağmen erkeklik organı vardır. Düzgün, kromozon bozukluğundan dolayı kedinin erkeklik organının bulunmasına rağmen sperminin olmadığını saptadıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA