Akhisar'da Hayvan Hastalığı Nedeniyle Karantina Uygulaması

Akhisar'a bağlı Beyoba Beldesi ile Sarıçalı köyünde, koyun sürülerinde çiçek hastalığı çıkması nedeniyle karantina ve kordon tedbirleri uygulanmaya konuldu.

Konu hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Akhisar İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Akif Şenyürek, Beyoba Beldesi ve Sarıçalı köylerinde 'Koyun Çiçek Hastalığı'nın tespit edildiğini, her iki köyde kordon ve karantina tedbirlerinin uygulamaya konularak, gerekli idari ve fenni tedbirlerin alındığını kaydetti.

Şenyürek, şunları söyledi:

"Karantina tedbirleri kaldırılıncaya kadar Beyoba beldesi ile Sarıçalı köyüne hayvan girişleri ile buradaki hayvanlar, yün ve derileri, hayvan yemleri ve maddeleri ile sürü köpeklerinin dışarı çıkarılması yasaklanmıştır. Bu iki köyümüz ile birlikte Çiçek hastalığı nedeniyle karantina tedbirleri uygulanan köy sayımız 4 olmuştur. Koyun-keçi çiçeği, ateşli, bulaşıcı ve öldürücü viral bir hastalıktır. Hastalık direkt temasla, virusla kontamine olmuş yem ve eşya gibi malzemelerle ve aerosol yollarla bulaşır. Virus içeren püstül, kuru kabuklar ve yünler, hastalığın bulaşmasında çok etkilidir. Çünkü bu maddeler içindeki virüs, 6 ay kadar canlı kalabilir."

Şenyürek, hayvanları hastalıktan korumak için koyun ve keçilere çiçek aşısı uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA