50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ne Doğru

ANTALYA - Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou'nun, 50. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde Türkan Şoray başkanlığındaki ulusal jüride görev yapacağı bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bu yıl 50'ncisi 4-11 Ekim tarihlerinde yapılacak Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür ve Sanat Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirileceği belirtildi.

Sinema dünyasındaki en etkileyici müzisyenlerden biri olarak kabul edilen, bestelediği film ve tiyatro müzikleriyle dünya çapında tanınan Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou'nun Altın Portakal'ın Türkan Şoray başkanlığındaki ulusal jürisinde görev yapacağı ifade edilen açıklamada, Karaindrou'nun çağdaş sinemanın ozanı kabul edilen Teo Angelopulos ile uzun yıllar birlikte çalışan ve "Türkiye'de Sonsuzluk ve Bir Gün", "Ağlayan Çayır" ile "Ulis'in Bakışı" gibi pek çok filme hazırladığı müziklerle geniş bir hayran kitlesine sahip olduğu dile getirildi.

Karaindrou'nun, Chris Marker, Jules Dassin ve Margarethe von Trotta gibi ünlü yönetmenler için de özel müzikler bestelediğine işaret edilen açıklamada, sanatçının geleneksel Yunan müziğini batı formlarıyla birleştirdiği, Avrupa'dan Asya'ya çok sayıda müziksevere ulaşmayı başardığı vurgulandı.

20 film, 35 tiyatro oyunu ve 12 televizyon dizisi için müzik besteleyen Karaindrou, 20 uluslararası müzik ödülünün yanı sıra 1982 yılında Selanik Film Festivali'nde Hristoforos Hristoforis'in Roza filminin müziğiyle en iyi müzik ödülünü almış, 1992'de Europa Cinema'nın Premio Fellini ödülüne değer görülmüştü.

Kaynak: AA