Yolda Yürürken Tanımadığı Kişilerin Bıçaklı Saldırısına Uğrayan Vatandaş 7 Yerinden Bıçaklandı

Erzurum'da 1 kişiyi 7 yerinden bıçaklayarak kaçan 2 şüpheliden 1’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi Atatürk Bulvarı, Gün Sazak Kavşağında saat 22. 00 sıralarında meydana gelen olayda Ö.B., isimli şahıs şüpheli 2 kişinin bıçaklı saldırısına uğradı.

7 yerinden bıçaklanan Ö.B., polis ekipleri tarafından olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Masası ekipleri, MOBESE ve özel güvenlik kameraları görüntülerini inceledi, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Yapılan çalışmalar sonucu olayı gerçekleştiren 2 şüphelinin eşkali belirlendi. Şüpheli şahısların 18 yaşından küçük O.K. ve M.A. isimli şahıslar olduğu tespit edildi.

O.K. ve M.A. isimli şahıslar Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar neticesi yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şahıslardan M.K., tutuklama talebi ile sevk edildiği mahkemece serbest bırakılmış, O.K. isimli şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan vatandaşlar Erzurum’da 18 yaş altındaki gençlere dikkat çektiler. Kentin en önemli kanayan yaralarından birisinin özellikle 15- 17 yaş civarındaki gençlerin toplanarak kentin değişik noktalarında çevreye rahatsızlık verdiklerini, suça sürüklendiklerini belirten vatandaşlar, “ Bu şehirde en büyük sorunlardan birisi bu. İnsanlar aileleriyle birlikte caddelerde, sokaklarda rahat yürüyemiyorlar. Emniyet tedbirleri çoğu zaman alınsa da bunun çözümünde ailelere ve eğitime ihtiyaç duyuluyor. Dışarıdan Erzurum’a gelen insanların kendi aralarında konuştuklarında da bu sorunun büyük ölçüde ön plana çıktığı aşikar. Yapılan çalışmalarla Erzurum’da sokakta çalışan çocukların sayısı yok denilecek kadar aza indi. Ancak parklarda, Cumhuriyet Caddesi üzerinde çoğu zaman gruplar halinde toplanarak insanları rahatsız eden şahısları görmek tercih edilen bir durum değil.” dediler.
Kaynak: İHA