Süleler Köyünde Endişeli Bekleyiş

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Süleler köyünde Ramazan bayramı öncesi arife günü çıkan ve 8 evin kullanılamaz hale geldiği yangın sonrası köy sakinleri endişeli olduklarını, devletten yardım beklediklerini söylediler.

Süleler Köyünde Endişeli Bekleyiş
Arife günü Süleler Köyü'nde İsmail Aykut'a ait evde elektrik kontağından çıkan yangın, bitişikteki ahşap ve kerpiçten yapılmış evlere sıçramıştı. Yangında, 8 ev ve 3 samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, 50 hayvan da telef olmuştu.

Olay sonrası İlçe Kaymakamı Cüneyt Manisa'nın olay yerine giderek incelemelerde bulunduğu belirtilirken, köy sakinlerinden Süleyman Özkan, yangın sonrası köy halkının endişeli olduğunu anlattı. Özkan, "Genelde nüfus yaşlı ve emekli, şartlar tarıma elverişli. Köyümüz 1970'li yıllarda 80 hane idi. Gökçekaya barajının yapılması ile köyün yarısı şehre gitti. Doğa harikası köyümüz yangın sonucunda ise köy neredeyse tamamen yok olmaya yüz tutmuş durumda. Köy sakinleri endişeli. Köyü kaldıracaklar mı, taşıyacaklar mı, yerine yenisi yapılacak mı, kimse bilmiyor?" diye konuştu.

Özkan, devletin yardımda bulunmasını ve köye yeni konutların yapılmasını beklediklerini de kaydetti.

Kaynak: İHA