Keçiören’in En Eski Parkı Artık Yeni Bir Yaşam Alanı

1984 yılında inşa edilen ve Keçiören'in en eski parklarından birisi olan İsa Yusuf Alptekin Parkı, Keçiören Belediyesi tarafından sadece ağaçları kalmak üzere yıkılıp yeniden yapıldı.

Keçiören’in En Eski Parkı Artık Yeni Bir Yaşam Alanı
Yenileme çalışmalarının ardından İsa Yusuf Alptekin Parkı, eskisine göre daha güzel ve kullanışlı hale getirildi.

Park, Keçiörenlilerin huzur içerisinde aileleriyle çaylarını içip sohbetlerini gerçekleştirdiği, şehrin betonarme yalnızlığından kurtularak yeşille kucaklaştığı, spor yaptığı, çocukların oynadığı güvenli, huzurlu ve nezih bir yaşam alanına dönüştürüldü.

Her yaştan insanın faydalanması düşünülerek yenilenen parka 0-6 yaş ve 6-12 yaş grubu çocuklar için oyun alanları eklenerek, zeminleri kauçukla döşendi.

0-6 yaş grubu çocuklar için parka kum havuzu konulurken, engelli vatandaşların da rahat bir şekilde yararlanabilmeleri için parka ayrı bir giriş ve engelli rampası yapıldı. Keçiörenlilerin spor yapması için fitness aletlerinin de yerleştirildiği parkta, zemini çim halı olan koşu ve yürüyüş yolu yapıldı. Bisiklet yolu gibi önemli bir ayrıntının da düşünüldüğü parkta, kaykay ve tekerlekli paten kullananlar için bir rampa eklendi.

Süs havuzunun içerisine fıskiyeler ve LED'li aydınlatmalar yerleştirilerek parkın gece görüntüsüne görsel zenginlik katıldı.

Ayrıca LED aydınlatmalı direklerin kullanılmasıyla yüzde 40 oranında enerji tasarufu sağlanırken, parka estetik bir görünüm kazandırıldı.

RENGARENK ÇİÇEKLER
Parkın çeşitli yerlerine rengarenk mevsimlik çiçekler ekilirken, dekoratif bitkilerle oluşturulan desenler de Keçiörenlilerin beğenisine sunuldu. İçerisinde kamelyaların yerleştirildiği parkta, masalar, banklar ve 2 tanede köprü bulunuyor. Bunun yanısıra halkın güvenliği ve huzuru için zabıta binası, bekçi kulübesiyle muhtarlık binası da parkta yer alıyor

Kaynak: İHA