'İsteseler yarın AK Parti'yi yok ederler'

Gezi Parkı olaylarının ilk üç gününde dış güçlerin organizesi olmadığını savunan Güneş Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan, "Eğer dış güçlerin bu kadar gücü varsa, o zaman yarın sabah Adalet ve Kalkınma Partisi'ni isteseler yok ederler" dedi.

'İsteseler yarın AK Parti'yi yok ederler'
Gezi Parkı olaylarının ilk üç gününde dış güçlerin organizesi olmadığını savunan Güneş Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan, "Eğer dış güçlerin bu kadar gücü varsa, o zaman yarın sabah Adalet ve Kalkınma Partisi'ni isteseler yok ederler. Mantıken baktığınızda böyle düşünmeniz lazım" dedi.

CNN Türk'te yayınlanan Ne Oluyor programına konuk olan Güneş Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan, bu yılki yerel seçimler ve Gezi Parkı olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son dönemde'Muhalefet kendini anlatamıyor, alternatif yok'şeklinde klasik bir söylem olduğunu ifade eden Özkan, "Niye alternatif olmasın. Millet anlatacağı ortamı da bulamıyor. Medyada muhalafet partilerinin kendisini çok anlatabileceği ortamlar yakaladığını düşünürsek biraz onlara da hakszılık etmiş oluruz. Ama bu da bir bahane olmamalı muhalefet için. Gerekirse kapı kapı dolaşıp kendini anlatacak ama bunları anlatırken diğerleri de mağduriyet yaratmayacak" diye konuştu.

"Buradan nasıl bir mağduriyet çıkabılabilir? Liberaller bizi terk etti, iş dünyası bizi terk etti, cemaat bizi terk etti. Bu söylem şimdi de en popüler söylem" diyen Metin Özkan, "Ne diyecek Başbakan cemaatler beni terk ediyor. Terk ettirme. 10 yıldır iktidardasın. Ben mağduriyeti bir daha kullanacağız söylemini çok doğru bulmuyorum. Bunu haksızlıklı olarak da görüyorum. Yaptığı icraatlar, yapacağı şeyler varken niye buradan bir mağduriyet yaratmaya çalışsın" dedi. Özkan şunları söyledi:

İDRİS BAL'IN YAPTIĞI İKİ ARAŞTIRMA AK PARTİ'NİN GELDİĞİ YERİ GÖSTERİYOR"

"Ama AK Partili İdris Bal'ın iki araştırması Adalet ve Kalkınma Partisi'nin aslında bugüne nasıl geldiğinin çok net göstergesidir. Birincisi çözüm süreciyle ilgili araştırma, ikincisi Gezi olaylarıyla ilgili araştırma. Bu araştırmada diyor ki;'Bizim iktidar olarak bundan ders çıkarıp aklımızı başımıza almamız lazım.'Bunu kim orasından okudu, kim geri adım atmadı, kim racon kesti bu kalıplardan artık sakınacağız. Açıkça yapılmış bilimsel bir çalışma. Diyor ki;'Gezi olayları bizim iktidarımıza zarar verdi. Çünkü Başbakan'ı yakın çevresi yanlış yönlendirdi.'Ben ilk günden beri bunu söylüyorum."

"O KADAR GÜÇLERİ VARSA YARIN AK PARTİ'Yİ İSTESELER YOK EDERLER"

Metin Özkan, "Gezi Parkı'nda olay iki ağaç meselesi değil. İlk gün orada çadırların yakılması insanları başka bir tepkiye yöneltti. Dördüncü gün başka bir tarafa kaymış olabilir onu bilemem. Ama birinci gün o fotoğrafı görüp ikinci gün demokratik haklarından, kendi kişisel haklarından, sosyal haklarından, iktidarın yaptığı icraatlardan rahatszılığı olan herkes oraya indi. Bu bir organize olabilir mi? Dördüncü, beşinci gün organize olabailir ama ikinci, üçüncü gün organizeyi nasıl yapacaksınız. Diyelim ki İstanbul'da, İzmir'de, Ankara'da yaptınız. Ama Hakkari'de, Türkiye'nin dört bir yanındaki insanları sokağa hangi güç çıkarabilir. Eğer dış güçlerin veya başka güçlerin bu kadar gücü varsa, o zaman yarın sabah Adalet ve Kalkınma Partisi'ni isteseler yok ederler. Mantıken baktığınızda böyle düşünmeniz lazım" şeklinde konuştu. BEYAZ GAZETE