Elinde Patlayan Torpil Parmaklarını Koparıyordu

KONYA - Konya'da oynadığı torpil elinde patlayınca parmakları kopma derecesine gelen çocuğun tedavisi, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapıldı.

Ilgın ilçesinde yaşayan Cafer Cingöz,eğlence amacıyla aldığı torpilin elinde patlaması sonucu yaralandı. Ailesi tarafından ilçe devlet hastanesine götürülen Cingöz, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Akdağ, sağ el avuç içinde torpil patlayan hastayı ameliyata aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Hem patlayan torpilin yanıcı etkisi hem de balistik etkisinden dolayı bir ayrılma, parmaklarında kısmi derecede kopma şeklinde yaralanmalar mevcuttu. Bu tür patlayıcılar çocuklarda o kadar etkili oluyor ki el parmak kemiği kırılmasına neden olabiliyor. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatla parmak kemiklerindeki kırıklar, yumuşak dokular ve kaslar onarıldı. Hastamızın durumu şimdi gayet iyi, tedavisi halen devam ediyor."

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Tosun ise çocuklarda patlayıcı maddelerle yaralanma vakalarıyla sıkça karşılaştıklarını ifade ederek, "Bu tür patlayıcı maddelerin eğlence aracı olarak kullanılmaması gerekiyor. Anne ve babaların, çocuklarının bu maddelerle oynamasına izin vermesi doğru değil" diye konuştu.

Baba Ramazan Cingöz de oğlunun, torpili demir borunun içine koyarak patlattığını öğrendiklerini söyledi.

"Öncelikle hatayı kendimizde aramamız lazım" diyen Cingöz, "Annelerden, babalardan, büyüklerden, herkesten rica ediyorum. Bu olayların önüne geçmek bizim elimizde" dedi.

Kaynak: AA