Elazığ'da Bu Yıl 620 Kişi Hacca Gidecek

Elazığ’dan bu yıl 620 kişi hacca gidecek.

Türkiye'den Eylül ayının ilk yarısından itibaren çıkışların yapılacağını belirten Elazığ İl Müftü Vekili Mevlüt Şahiner, Elazığ'dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının hareket tarihlerini beklediklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuda bir açıklama yapması durumunda kendilerinin de hacı adaylarını bilgilendireceklerini kaydeden Şahiner, Elazığ’a bu yıl normal olarak 770 kontenjan verildiğini, ancak Suudi Arabistan devletinin Kabe’de devam eden inşaat nedeniyle tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’ye verilen kontenjanda da indirime gitmesi sonucunda kontenjanının azaldığını ifade etti.

Şahiner, "Suudi Arabistan’ın aldığı karar sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarının sayısında indirime gitti. Bu nedenle yapılan kura çekiminin ardından ilimizden kutsal topraklara gidecek olan hacı adayı sayısı 620’ye düştü. Ancak bilindiği gibi bu hacı adaylarımız gelecek yıl kurasız olarak kutsal topraklara gitme hakkını ellerinde bulunduruyor. Elazığ’dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımız için gerekli tüm hazırlıklar ve bilgilendirme çalışmaları daha önce yapılmıştı. Artık bizlerde hacı adaylarımız gibi başkanlığımızın hacıların hareket tarihlerini bekliyoruz. Ülkemizden kutsal yolculuk eylül ayının 12’sinden itibaren başlayacak. Belki bu tarih hacı sayısının azalması nedeniyle değişebilir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın illere göre kafilelerin hareket tarihlerini bir iki gün içinde açıklamasını bekliyoruz. Bu açıklamanın yapılmasıyla bizde bu bilgiyi hem hacı adaylarımız hem de kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Kaynak: İHA