Dikili'de Yeni Su Kaynağına İlk Kepçe Vuruldu

Dikili Belediyesi tarafından Uzunburun Köyü ile Hindi Çiftliği arasında yaptırılan jeoloji çalışmaları sonucunda bölgede memba suyu kalitesinde, içilebilir temiz su kaynağı bulundu.

Dikili'de Yeni Su Kaynağına İlk Kepçe Vuruldu
Suyun çıkarılması için hemen harekete geçildi. Yapılan yol çalışmaları ve uzun süren yasal yazışmaların ardından iş makineleri Karadağ’a, eski Uzunburun köyü mevkine çıktı. Jeolojik çalışmaların ardından belirlenen yerlere ilk kepçe vuruldu. Çalışmalar sırasında neşeli olduğu gözlenen Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, eski köyün kuyularını inceledi. Buradan kovayla alınan suyla elini yıkadı. Altıparmak; “En kısa zamanda halkımızı temiz ve yeni içme suyu ile buluşturacağız. Çalışanlarımızın gayretleri ile tüm imkanlarımızı seferber ettik. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İŞ MAKİNELERİ HATTIMIZI TAHRİP ETTİ
İçme suyunun 18 kilometre uzakta ki Altınova’dan getirildiğini ancak yeni kaynağın ilçeye 3 kilometre uzaklıkta olduğunu ifade eden Altıparmak, şöyle konuştu: “Zamanında İlçeye su hattı döşenirken belediyenin yetki ve sorumluluğuna sokulmadan tamamı İller Bankası tarafından gerçekleşmiş ve proje uygulanırken yapım tekniklerine genelde uyulmamış, isale hattının büyük bir bölümü İzmir-Çanakkale asfaltına paralel olarak döşenmiştir. Borular 90 derecelik dirseklerle İzmir-Çanakkale asfaltına paralel döşenmiş. Ağır tonajlı araçlar yüzünden sık sık patlıyor. Bu da sıkıntılar yaşamamıza neden oluyor. Nisan ayı başında su pompa istasyonundaki pompalarımızın tamamını değiştirdik. Değişen pompaların yedeklerini de koyduk. Su kaynaklarımızı daha da güçlendirmek için üç yeni sondaj yaptık. Şu anda su kaynaklarımızda ve pompa istasyonumuzda en ufak bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Ancak belirttiğim gibi asfalt üzerinde yapılan çalışmalar sırasında iş makinelerinin tahribatı uzun zaman önce yapılan hattı oldukça yıpratmıştır”
Şebekenin son teknolojiye göre sağlıklı ve güvenli bir şekilde Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle döşeneceğini sözlerine ekleyen Altıparmak, "Bu noktada elektrik harcamalarımız da hissedilir derecede en alt seviyeye düşecektir. Böylece isaliye hattımızın arıza yapma durumu ortadan kalkacaktır. Halkımız kesintisiz ve kaliteli suyu musluklarından akıtacaktır. Bu geçiş döneminde bütün halkımızı, bu işin başarılmasında samimiyetle katkılarını bekliyorum. Bütün halkımızdan elimizde olmayan nedenlerden ötürü yapılan su kesintileri için bütün samimiyetimle özür diliyorum." diye konuştu.

Kaynak: İHA