Sinan Mahallesi'nde Yol Sorunu, Su Kanalının Yatağını Değiştirilerek Çözülecek

ANTALYA - Kepez Belediyesi, Altınova Sinan Mahallesi Hanımeli Sokak'ta yaşanan dar yol sorununu, su kanalının yatağını değiştirerek çözecek.

Kepez Belediyesi, Altınova'da su kanalının yatağını değiştirerek dar yolu genişletiyor. Fen İşleri Müdürlüğü, Kepez ile Altınova bölgesi arasında ulaşımı sağlayan ana yollardan biri olan ancak dar olduğu için sık sık kazaların yaşandığı Hanımeli Sokak'ta yol genişletme çalışması başlattı. Ekipler, Altınova Köprüsü ile Serik Caddesi'ndeki TEDAŞ hizmet binası arasında hizmet veren ve yanından DSİ su kanalı geçen caddeyi genişletebilmek için çalışıyor.

Yolun genişletilebilmesi için yanındaki su kanalının yatağı değiştiriliyor. Yola dahil edilecek mevcut kanalın yerine yeni bir kanal inşa ediliyor. DSİ Antalya Bölge Müdürlüğünün ve Antalya Su ve Atık Su İdaresinin bilgisi dahilinde inşa edilen bin 800 metre uzunlundaki kanal, 2 metre derinliğinde ve ağız genişliği 6 metre olacak. Yeni kanalda bin 600 metreküp beton kullanılacak.

Beton kalıp döşenmesi bittikten sonra mevcut su kanalının tahliyesi gerçekleştirilecek ve şu anda 5 metre eninde olan yol 20 metreye çıkacak. Daha sonra Hanımeli Sokak, 4 bin ton sıcak asfaltla kaplanacak. Yol genişletme çalışmasına yaklaşık 1 milyon lira harcanacak.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yeni kanal inşasını ve yol genişletme çalışmasını inceledi. Yanından DSİ su kanalı geçen yolun dar olmasının, ulaşımı tehlikeli hale getirdiğine dikkati çeken Tütüncü, "Tehlikeyi ortadan kaldırmak için yolu genişletme çalışması başlattık. DSİ kanalını biraz daha batı tarafa taşıyarak ikinci bir kanal açıyoruz. Bu caddede birçok kaza oluyor, kanala araçlar düşüyordu. İnşallah bu kanalla eski kanalın yeri de yola dahil olacak ve cadde ciddi manada genişleyecek" dedi.

Altınova bölgesinde imar planı çalışmaları bittikten sonra imarlı yolları da açacaklarını ifade eden Tütüncü, imar planları yapılıncaya kadar da geçici çözümlerle bölgede yaşayanların ulaşımla ilgili sorunlarını çözdüklerini söyledi.

Tütüncü, bu yıl içerisinde Hanımeli Sokak'taki yol genişletme çalışmasını tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA