Kuzey Ege’de 17. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali Heyecanı

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinin Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, 16-17 Ağustos tarihlerinde 17'inci Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali'ni gerçekleştireceklerini açıkladı.

Kuzey Ege’de 17. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali Heyecanı
Başkan Dağdelen festivalde, 16 Ağustos akşamı 22.30’da Gülşen, 17’sinde ise Ferhat Göçer'in sahne alacağını belirterek Trap atışları; tavla, dama ve satranç yarışmaları; yelken ve sörf gösterileri; en iyi bamya yetiştiriciliği yarışması gibi eğlenceli etkinliklerin düzenleneceğini, festivalin açılışı ise Manisalı Şehzadeler Mehter Takımı’nın yer aldığı kortej yürüyüşü ile yapılacağını söyledi.

EN İYİ BAMYA YETİŞTİRİCİLİĞİ
Geçen yıl ilk defa düzenlenen "En İyi Bamya Yetiştiriciliği" yarışmasının bu yıl ikincisinin gerçekleştirileceğini ifade Başkan Dağdelen, Çandarlı Belediyesi ve Dikili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek yarışmaya 60’ın üzerinde bamya yetiştiricisinin katılmasının beklendiğini belirtti.

Dağdelen, "Sunuculuğunu Sevtuğ Kasapbaşoğlu’nun üstlendiği yarışmada, Türk Sanat Müziği Sanatçısı İsmail Özkan konser verecek. İsmail Özkan, sevilen şarkılarını Özgür ve Erdem İkilisi’nin eşlik edeceği konserde hayranları için seslendirecek." dedi

TARİHİ ZEYTİNYAĞI FABRİKASI KÜLTÜR EVİ’NİN AÇILIŞI YAPILACAK
Restorasyonu tamamlanan Tarihi Zeytinyağı Fabrikası’nda bulunan Kültür Evi’nin açılışı yapılacaklarını söyleyen Başkan Dağdelen, "Yapacağımız festival kapsamında 1800’lü yıllarda inşa edilen fabrikada açılacak olan Kültür Evi’nde her türlü sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra vatandaşlar kafeterya hizmetlerinden yararlanma imkanı bulacak. Kültür Evi’nin açılışının yapılmasının ardından ise müzik eşliğinde Erdal Demir ile şiir dinletisi gerçekleştirilecek." dedi.

100 BİNİN ÜZERİNDE TURİST BEKLİYORUZ
Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali’nin Kuzey Ege’nin en önemli festivalleri arasında yer aldığını ifade eden Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, “Festivalimiz, 16 yıldır aralıksız olarak gerçekleştiriliyor. Binlerce vatandaşımızın katılımı ile festivalimizi her yıl büyük bir coşkuyla düzenliyoruz. Bu yıl, festivalimize 100 binin üzerinde turist bekliyoruz. Hem konserlerimizde sahne alacak sanatçılarımızla hem de gündüz etkinliklerimizle çok güzel bir festival geçireceğimize inanıyorum. Festivalimize tüm Çandarlı’ları ve Çandarlı’yı sevenleri bekliyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA