Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nden Denetim Raporu

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü’nce 2013 yılında yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“2013 ve 2014 yıllarının ülkemiz genelinde Emniyet Kemeri ve Hız Kontrolü Yılı ilan edilmesi paralelinde, 2013 yılında radarla hız kontrolü denetimlerinde değişiklik yapılmış, uygulama saatleri artırılmış ve yapılan uygulamaların yüzde 50’ si seyir halinde yapılmaya başlanmıştır. Bu uygulamalar sonucunda, 01 Ocak 2013-12 Ağustos 2013 tarihleri arasında, bir önceki yılın aynı dönemine göre; Hız ihlalinde bulunan araçların tespitinde yüzde 170 artış sağlanarak 7.659 sürücü hakkında cezai işlem uygulanmış, Emniyet Kemeri kontrolünde yüzde 17’lik artışla 17.490 araç kontrol edilmiş, emniyet kemeri takmayan 308 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır.

Bunun yanı sıra yapılan alkollü sürücü kontrollerinde yüzde 6’lık artışla 11.059 sürücü kontrol edilmiş, alkollü araç kullandığı tespit edilen 2 sürücüye cezai işlem uygulanarak sürücü belgelerine geçici olarak el konulmuştur. Yine yolcu taşımacılığı yapan araç ve sürücülerinin fazla yolcu taşımacılığını önlemek amacıyla yapılan kontrollerinde yüzde 33 lük artış sağlanarak fazla yolcu taşıdığı tespit edilen 58 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı tatilini daha huzurlu ve güvenli bir trafik ortamında geçirmelerini sağlamak amacıyla 07 Ağustos 2013-11 Ağustos 2013 tarihleri arasında bütün bu uygulamalara ek olarak ekip sayısı artırılmış ve denetimler sıklaştırılmıştır. Bu kapsamda bayram tatili süresince toplam 1.527 araç kontrol edilmiş, 6’sı fazla yolcu taşımacılığı olmak üzere toplam 182 araç sürücüsüne değişik kural ihlallerinden cezai işlem uygulanmıştır.

Alınan trafik tedbirleri sonrasında ülkemiz genelinde çok acıklı kazalar yaşanmasına rağmen ilimiz şehirlerarası karayolları Polis sorumluluk bölgemizde ölümlü trafik kazamız meydana gelmemiş, 3 adet yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 7 vatandaşımız hayati tehlike arz etmeyecek hafif şekilde yaralanmıştır. Alınan tüm bu tedbirler ve planlanan uygulamalar sonucunda, yılbaşından bu yana ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 10 azalma, kaza sonucu olay yerinde ölümlerde ve yaralı sayısında yüzde 23 azalma sağlanmıştır. Vatandaşlarımızın derin acılar yaşamaması, maddi ve manevi kayıplarının önlenmesi amacıyla alınan bu tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilecektir.”
Kaynak: İHA