Ali Ekber Eren ve Kubat Kartallıları Coşturdu

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen konserde, Ali Ekber Eren ve Kubat sevenleriyle buluştu.

Ali Ekber Eren ve Kubat Kartallıları Coşturdu
Kartal Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Ramazan Bayramı Özel Konseri’nde Ali Ekber Eren ve Kubat, hayranlarıyla buluştu. Ali Ekber Eren konserine “Emeğin kenti Kartallıları selamlıyorum” diyerek başladı.

Gezi eylemlerine değinen Eren, “Oradaki gençler bize korkusuzluğu öğretti. Türküleri korkusuz insanlar okumalı” dedi.

Ali Ekber Eren, seslendirdiği türkülerle Kartallılardan yoğun ilgi gördü. Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz adına Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Adem Uçar, Ali Ekber Eren’e Kartal plaketi takdim etti. Uçar, Ali Ekber Eren’e türküleri ile Kartal’ı şenlendirdiği için teşekkür ederken, Ali Ekber Eren de Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’e Kartal halkını türkülerle buluşturdukları için teşekkür etti. “Kartal’ı üreten bir kent olduğu için seviyorum” sözleriyle büyük alkış alan Eren, “Türkiye’yi seviyorum ve dünyayı seviyorum. Halkların kardeşliği adına” diyerek sahneyi Kubat’a bıraktı.

Ali Ekber Eren’in ardından sahneye çıkan Kubat, Kartal Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığın alkışlarıyla karşılandı. Anadolu’nun değişik yörelerine ait türküleri seslendiren Kubat, Kartallılara keyifli anlar yaşattı. Oyun havalarıyla halkı coşturan Kubat, halkın arasına indi ve onlarla birlikte oyun oynayarak türkülerini söylemeye devam etti. “Gördüğüm en güzel protokol” diyerek protokoldeki engelli ve yaşlı vatandaşlarla oyun oynayan sanatçı, engelli vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Konserin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz, plaketini vermek üzere sahneye gelerek şöyle konuştu: “Herkes Başbakan olabilir, Cumhurbaşkanı olabilir ama sanatçı olmak çok ayrıcalıklı bir şey. Hele Kubat gibi gönül dostu olup engellileri kendi içinde hisseden bir sanatçının ancak önünde eğilmek gerekir. Kartal halkı ne istiyor? Huzur istiyor, barış istiyor, kardeşlik istiyor, dostluk istiyor. Çocuklarımız, gençlerimiz ne istiyor? Park istiyor, gezmek istiyor. Sevgili Kartallılar, Allah yaptığınız ibadetleri kabul etsin, nice nice bayramlara erişmek dileğiyle, nice bayramlarda buluşmak üzere diyoruz. Sizleri seviyoruz, sizlerle beraber olmak gerçekten güzel bir şey, gönül dostu olmak bambaşka bir şey." Ebediyete intikal eden tüm ozanlara Allah’tan rahmet dileyen Öz, şunları söyledi: "Türkülerin yasaklanmadığı, Vardar Ovası’nın, Ankara’nın Bağları’nın yasaklanmadığı, türkülerin bağlanmadığı bir Türkiye istiyoruz. Biz bu ülkenin doğusundan batısına her yerini seviyoruz, içindeki herkesle seviyoruz, kılığına kıyafetine bakmadan seviyoruz. Herkes bizim kardeşimiz. Ayrışmaların olmadığı, dostlukların kardeşliğin pekiştiği bir gelecek istiyoruz.” Öz, daha sonra Kubat’a Kartal plaketini takdim etti. Plaketi alan Kubat da, Kartal Belediye Başkanı Op.Dr. Altınok Öz’e samimi konuşması için ve Kartallılarla kendisini bu gecede buluşturduğu için teşekkür etti.
Kaynak: İHA