Ak Parti İl Başkan Yusuf Eğilmez:

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ak Parti İl Başkan Yusuf Eğilmez:
AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, “Bu hafta bizim için ve Türkiye tarihi için önemli bir haftadır. Çünkü 12 yıl önce Pazartesi ve Salı günü çok önemlidir. Bugünlerde AK Parti kuruluş için kamptaydı. Bu kampın neticesinde yarın 14 Ağustos tarihinde ‘Türkiye’de bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diye başlayan cümle ile AK Parti’nin serüveni başladı” dedi.

AK Partinin 12 yılı kuruluş kutlamaları çerçevesinde Şanlıurfa’da yapacakları etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Eğilmez, “Bu hafta bizim için ve Türkiye tarihi için önemli bir haftadır. Çünkü 12 yıl önce Pazartesi ve Salı günü çok önemlidir. Bugünlerde AK Parti kuruluş için kamptaydı. Bu kampın neticesinde yarın 14 Ağustos tarihinde ‘Türkiye’de bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ diye başlayan cümle ile AK Partinin serüveni başladı.

Bugünün AK Parti camiasına, tüm halkımıza, memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. AK Parti teşkilatı olarak kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen tüm arkadaşlarımızı minnetle ve hürmetle yad ediyoruz. Vefat edenler varsa da kendilerine rabbimden rahmet diliyoruz. 14 Ağustos Türkiye için, bölgemiz için, dünya için önemli bir tarih. 12-13 Ağustos tarihindeki kamptan sonra 14 Ağustos’ta AK Parti Kuruldu. Dünyaya yeninde yön verecek olan bir parti bir teşkilat kuruldu. Bu münasebetle İl Teşkilatı olarak İl Binamızda yarın partimizin 12. Kuruluş yıl dönümü bir kısım etkinlik düzenleyeceğiz. Mütevazi bir kutlama gerçekleştireceğiz. Yarın saat 20:30’da il binamızda kokteyl vereceğiz. Kokteylimize tüm AK Partilileri ve Şanlıurfalıları davet ediyoruz. Ülkemizde bugüne kadar sayısız hayır hizmetinde bulunmuş AK Partinin bundan sonrada yıllarca halkımızın hizmetinde olmaya devam edecektir. Bugüne kadar emeği geçen tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyoruz. Onları saygıyla anıyoruz. Vefat edenleri rahmetle yad ediyoruz” diye konuştu.

ŞANLIURFALILARA TEŞEKKÜR
Bayramlaşma programı dolayısıyla teşkilata ve Şanlıurfalılara teşekkür eden Eğilmez, “Ramazanı ve Bayramı ilimizde çok güzel bir şekilde geçirdik. Bayramı hem ilde hem de ilçelerimizde kutladık. Bayramlaşmamıza gösterdikleri ilgiden dolayı Şanlıurfalılara çok teşekkür ediyorum. Beklentimizin çok çok üstünde bir katılım gerçekleştir. Herkesimden insanlarımız bayramlaşma programımıza katıldılar. Tabi biz aynı saate denk geldiği için bazı programlara katılamadık. Başta sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin bayramlaşma programlarına bizzat ben katılamadım ama başkan yardımcılarım katıldı” şeklinde konuştu.

İLÇE BAŞKANLIKLARI SÜRECİ
Yeni Kurulan İlçe Başkanlıkları süreci ile ilgili basına bilgi veren Başkan Eğilmez, “İlimizin Büyükşehir olmasıyla birlikte Merkez İlçe Teşkilatımız istifa etmek zorunda kalmıştı. Yeni üç ilçemiz kuruldu. Bunlar Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü’dür. Kurulan üç yeni ilçe teşkilatları için duyuru yapmıştık. Başvuruda bulunan 60’a yakın arkadaşımızla İl Başkanlığında İl Koordinatörümüz Ahmet İnal ile birlikte mülakat gerçekleştirdik. Mülakat neticesinde Ankara’ya çağıracak isimleri belirleyecek. Bir kısım medya organlarında çıkan ‘şu isimler çağrıldı, bu sisimler çağrıldı’ şeklindeki haberler tamamen asılsızdır. Şuana kadar herhangi bir çağrılma söz konusu değildir. Genel Merkezimiz çağrılacak arkadaşları belirleyecek ve onları bize iletecek. Bize iletilen talimatı başkan adaylarına ileteceğiz. Ancak kısa bir sürede Ankara’ya çağrılacak isimler belirlenecek. En geç 10 gün içerisinde ilçe başkanlarımız atanacak. Bu konuda halkımızı bilgilendirmek istiyorum. Diğer her türlü haberler yönlendirmeye yöneliktir” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin başkan adayların isimleri nelerdir sorusunu da cevaplayan Av. Eğilmez, “Prensip olarak isimleri açıklamıyoruz. Kamuoyunda bazı isimler söyleniyor. Doğru isimler var, yanlış isimler var. Tabi medya da halkı bilgilendirmek için yarış içerisinde. Dolayısıyla onlara da saygı gösteriyoruz” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA