Tatilciler, Bayram’da Kastamonu’ya Akın Etti

Ramazan Bayramını da fırsat bilen tatilciler, adeta Kastamonu’ya akın etti.

Tatilciler, Bayram’da Kastamonu’ya Akın Etti
Kastamonu’nun sahillerini yerli ve yabancı turistler doldururken, tarihi ve turistik mekanlarda ise yine aynı kalabalık yaşandı.
Kastamonu’nun şirin ilçesi ve deniz turizminin önemli mekanlarından Cide, son yılların en kalabalık sezonunu yaşıyor. Ramazan Bayramı dolayısı için ilçeye ve köylere akın eden gurbetçiler, Cide tarihinin en büyük yoğunluğu yaşanmasına neden oluyor.

CİDE’DE FIRINLAR EKMEK YETİŞTİREMİYOR
Cide’de yaşanan Ramazan Bayramı yoğunluğu sebebiyle ekmek fırınları çift vardiya çalışmasına rağmen, ekmek ihtiyacını karşılamada güçlük çekiliyor. Cide’de esnaflık yapan Ahmet Hızar, daha önce ilçede hiç bu kadar kalabalık görmediğini belirterek, “Cide’de deniz sezonu çok kısa oluyor. Bu yılda sezon Ramazan Bayramı’na denk geldi. Köylerde de fındık hasadı zamanı. İlçemizde yoğunluk bunlardan kaynaklanıyor. İnşallah bu yoğunluk ileriki yıllarda da devam eder” dedi.

KASTAMONU’DA SAHİL KENTLERİ DOLUP TAŞTI
Kastamonu’nun yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte turistik sahil kentleri dolup taştı. Ramazan Bayramı nedeniyle aylar öncesinde tatil planları papan tatilciler, konaklama yerlerini rezervasyonlarla doldururken, denize ve havuza girerek kavurucu yaz sıcaklarında doyasıya deniz keyfini yaşadılar.

Kastamonu’nun turistik yaklaşık 1250 yatak kapasiteli İnebolu ve 500 yatak kapasiteli Abana ilçesinde tüm konaklama yerlerindeki rezervasyonlar doldu. Sıcakların mevsim normallerinin üzerinde seyir etmesi, okulların tatilde olması, gurbetçilerin yurda dönmesi ve en önemlisi olarak Ramazan Bayramını da fırsat bilerek sahil kentleri tatilcilerin akınına uğruyor. Özellikle dolup taşan tatil köylerinde müşterilere havuz hizmeti de veriliyor. Kalabalık sahil nedeniyle deniz yerine havuza girmeyi tercih eden tatilciler, havuzları da dolduruyor.

Normalde 2 bin nüfusu bulunan Abana’nın tatilciler ve gurbetçilerle birlikte nüfusu 25 bini aştı. İlçede yaşayan vatandaşlar, “İlçemizde bulanan yaklaşık 500 yatak kapasiteli konaklama kapasitesinin tamam doldu. Tatil köylerinin dolması ile birlikte lokanta, restoran, çay bahçeleri, oyun parkı ve eğlence merkezleri de dolu oluyor. Konaklama yerlerinin dolması, ilçe esnafının da yüzünü güldürdü” dedi.

Abana ilçesinin eşsiz, deniz ve doğa güzelliği bulunmasına rağmen önceki yıllarda fazla tanınmadığını belirten vatandaşlar, bunun sebebinin ise ilçenin yeterli düzeyde tanıtılamamasından kaynaklandığını söyledi.

Mevcut Belediye Başkanı Rıdvan Oyar ile birlikte ilçenin tanıtımının sağlanmaya başlanıldığını anlatan vatandaşlar, “İlçemiz gerçekten çok güzel. Bir tarafında muhteşem, yeşil doğası, diğer tarafında ise eşsiz denizi var. Böyle, güzel, sesiz ve güvenli bir ilçede tatil köyleri daha fazla rağbet görüyor. Daha uygun fiyata konaklama imkanı bulan aileler, geniş bahçesinde gezi, yürüyüş, mangal keyfi gibi her türlü aktivitelerini de rahatça yapabiliyorlar. Hem de kendi hazırladıkları yiyeceklerle kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Tatilcilere, kendi evlerinin rahatlığı ve konforunda tatil imkanı sunuyoruz. Belediye başkanımızın ilçemizi tanıtmaya başlamasıyla birlikte, bu yıl yaz başından itibaren tam kapasite hizmet veriyoruz” diye konuştular.

İNEBOLU’DA OTELLER VE KONAKLAR DOLDU
Diğer ilçeler gibi İnebolu ilçesi de Ramazan Bayramında tatilcilerin akınına uğradı. İnebolu’da konaklama yerleri ile tatil köylerinde boş yer kalmadı. İnebolu’nun turistik ve sahil kenti olmasının yanı sıra tarihi önemi de olduğunu belirten vatandaşlar, “Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist, gurbetçiler ilçeye geliyor. Denizin, doğanın tadını çıkarıyor. Güneşin denizden doğup, denizden batımının izlenebildiği ender yerlerden olan ilçemiz, ayrıca İstiklal Madalyası bulunan tek ilçe olması nedeniyle tarihi yoğunluğun da zirve yaptığı bir yerdir. Böyle anlamlı ve güzel bir yerde tesislerimizle en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. Kendi evlerini aratmayacak, kalitede, güven ve konforda hizmet sunarak, misafirlerimizi memnun etmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştular.

Ayrıca vatandaşlar, Belediye Başkanı Engin Uzuner ile birlikte ilçenin tarihinde hiç görmediği yatırımlara kavuştuğunu ve çehresinin değiştiğini belirterek, tarihi önemi yanı sıra turistik önemede sahip olduğunu ve her geçen günde Belediyenin çalışmalarıyla gelişme gösterdiğini kaydettiler.

İnebolu’nun normalde 30 bin olan ilçe nüfusu Ramazan Bayramı ile yaz ayının gelmesiyle birlikte 70 bini aşıyor.
Kaynak: İHA