Marmaris Belediye Başkanı'nın Darp Edildiği İddiası

MUĞLA - Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, dün katıldığı cenaze töreninde iş adamı Doğan Tugay'ın koruması tarafından darp edildiği iddia etti.

Acar'ın olayla ilgili CHP Marmaris İlçe Binası'nda gerçekleştirdiği basın toplantısına CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Muğla milletvekilleri Ömer Suha Algan, Tolga Çandar, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ile aralarında Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'ün de bulunduğu Muğla'daki CHP'li belediye başkanları katıldı.

Dün Armutalan Mezarlığı'ndaki cenaze törenine katıldığını belirten Acar, burada geçen seçimde AK Parti'den Marmaris Belediyesi başkan adayı olan iş adamı Doğan Tugay'ın koruması tarafından darp edildiğini söyledi.

Cenazeye hafta sonu olduğu için sivil olarak yanında koruma yokken gittiğini belirten Acar, "Mezarlıkta Doğan Tugay'ın karşımdan geçtiğini hissettim ve bir iki adım attıktan sonra arkadan birisi omzuma dokundu. Arkaya döndüğümde Tugay, iki parmağıyla dudağıma dokundu ve 'Neden selamımı almıyorsun?' dedi.

Bunu duyduğum anda onun gösterdiği yere korumasının attığı yumruğu yedim ve yere düştüm" diye konuştu.

Söz konusu olayın siyasi çekişmeden kaynaklandığını ileri süren Acar, geçen seçimde kendisi karşısında seçimi kaybeden Tugay'ı, bir kez daha gelecek seçimlerde karşısına aday olarak çıkmasını ve sandıkta hesaplaşmak istediğini kaydetti.

Acar, şikayeti üzerine polis tarafından Marmaris Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen koruma Atilla Çındırlar'ın ifadesi alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldığını bildirdi ve bu duruma tepki gösterdi.

Yaşananları kınadıklarını ifade eden milletvekilleri ise "saldırıyı" partilerine yapılmış kabul ettiklerini dile getirdi. Belediye başkanlarına destek olmak için ilçeye geldiklerini vurgulayan milletvekilleri, siyasi hesapların sandıkta sorulması gerektiğini savundu.

-Tugay, idiaları kabul etmedi

Acar'ın iddialarını kabul etmeyen Tugay ise verdiği selamı almaması üzerine Acar'a "Allah'ın selamını niye almıyorsun?" dedikten sonra yürüyüp gittiğini ve bu sırada kısa süreli bir itiş kakış yaşandığını söyledi.

Kaynak: AA