Manisa'nın Alaşehir İlçesinde Sel

Manisa'nın Alaşehir İlçesi ve çevresinde dün akşam saatlerinde yağan şiddetli yağmur bazı köy ve bağ alanlarında zarara yol açtı.

Manisa'nın Alaşehir İlçesinde Sel
Gümüşçay köyünde, Kurudere’nin şiddetli yağış nedeniyle taşması sonucu çok sayıda evi su bastı. Sel baskınında ev ve damlar sulara gömülürken birçok kümes hayvanı telef oldu.
Alaşehir ve çevresinde dün akşam üzeri 19.00 ila 20.00 saatleri arasında görülen şiddetli yağmur Gümüşçay köyünde zarara yol açtı. Köy ve çevresinde yaklaşık bir saat süren şiddetli yağmur sonucu Kurudere taştı. Köyde çok sayıda ev, dam ve kümes sel sularıyla doldu. Köylüler büyük baş hayvanlarını zor kurtarırken çok sayıda kümes hayvanı telef oldu. Evler kullanılamaz hale geldi.

Selden evi zarar gören Ali Özcan (40), arpa ve samanlarının sel suları altında kaldığını, kümes hayvanlarının telef olduğunu söyledi.

Arif Cura (61) da, kuzularını sel sularından zor kurtardığını, bağlarda zarar olup olmadığını ise bağların çamurla kaplı olması nedeniyle öğrenemediklerini belirtti.

Ev eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini dile getiren Eşe Yıldız (61) da yiyecek ve içeceklerinin sel suları altında kaldığını, hayvan damının sular içinde olduğunu belirterek, yetkililerden acil yardım istedi.

KURUDERE'NİN ISLAH EDİLMESİ LAZIM
Köy Muhtarı Mustafa Çetin, köyde yaklaşık bir saat süren şiddetli yağış sonrası Kurudere’nin taştığını, taşan sel sularının birçok evin suyla dolmasına neden olduğunu söyledi.

Birçok evde kümes hayvanlarının telef olduğunu, damlardaki arpa ve buğdayların sel nedeniyle zarar gördüğünü dile getiren Çetin, "Yağış aniden bastırdı, ne olduğunu anlayamadık. Zararımız büyük. Yetkililerden ilgi bekliyoruz“ dedi.

KOZAN: "YARALARI SARACAĞIZ"
Manisa İl Genel Meclisi Üyesi Fedayi Kozan yaptığı açıklamada, “Köylümüze geçmiş olsun. Zarar sonrası hemen AFAD ve İl Özel İdaresi ile temasa geçildi. Heri iki kurumun yetkilileri köyümüzde zarar ve hasar tespit çalışması yapacak. İl Özel İdaresi’nin iş makinaları zararları gidermek ve temizlik yapmak üzere yola çıkmış durumda. Köylümüzün yaralarını saracağız” dedi.


Öte yandan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, köyde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Kaynak: İHA