Kepez'de Yaptırılan Kapalı Semt Pazarı, Pazarcı Esnafının Kullanımına Verilecek

ANTALYA - Kepez'de yaptırılan kapalı semt pazarı, ücretsiz olarak pazarcı esnafının kullanımına verilecek.

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeni Mahalle'de yapımı tamamlanan kapalı semt pazarında incelemelerde bulundu.

Antalya'nın ikinci büyük pazarının yapımını kısa bir sürede tamamladıklarını ifade eden Tütüncü, "Tesisi, bölgede 'Pazar pazarı' olarak bilinen ve yıllarca üzeri açık olarak hizmet veren semt pazarının olduğu alana inşa ettik. Vatandaşlarımız ile esnafımız kışın yağmurdan, yazın ise sıcak havadan olumsuz etkileniyordu. Semt pazarının üzerini kapatalım, Antalya'ya, pazarcı esnafına armağan edelim dedik ve sözümüzü yerine getirdik" dedi.

Tütüncü, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak kapalı semt pazarının kot yüksekliğinin esnafa ve vatandaşa ferah bir ortamda ticaret yapma imkanı sunacağını belirtti.

Pazarın kurulmadığı günlerde alanda kültürel, sanatsal etkinliklerin, sosyal aktivitelerin yapılabileceğini kaydeden Tütüncü, "Yeni Mahalle kapalı semt pazarımız, etrafında kamu binalarının çevrili olduğu bir alanın içerisinde bulunuyor. Etrafında çok fazla konut yok. Konutun fazla olmadığı yerde birçok sosyal amaçlı çalışmalar yapılabilir" diye konuştu.

Tütüncü, 5 milyon liraya inşa ettikleri tesisin yaklaşık 100 bin kişiye hizmet vereceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Pazarı, belediyenin bütçesiyle inşa ettik. Geçmiş dönemlerde kapalı pazarların inşaat maliyetini pazarcı esnafı karşılıyordu. Yeni Mahalle'de inşa ettiğimiz pazar nedeniyle esnafımızdan herhangi bir ücret talep etmedik. Belediyemiz, bu yatırımı kendisi yaptı ve pazarcı esnafına armağan etti. Hem yatırımları yapmaktaki kararlılığımızı ortaya koyuyoruz hem de bunun yanında esnafımıza pozitif bir ayrımcılık yaparak, her zaman esnafın yanında olan bir belediye olduğumuzu gösteriyoruz. Pazar ağustos ayı içerisinde hizmet vermeye başlayacak."

Zabıta karakolu, mescit ve tuvaletlerin yer aldığı tesiste balık satış yerleri kapalı alanlarda hizmet verecek. Çatısı çelik konstrüksiyonla kapatılan semt pazarında, tuhafiye, sebze-meyve, şarküteri, züccaciye, kuruyemiş gibi satış yerleri bulunuyor.

Tesis, 11 bin 736 metrekare alanda inşa edildi.

Kaynak: AA