Arif Doğan: 'pkk İle Mücadele İçin Dağlara Çıktım, Mükafatım Kodes Oldu'

Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay ceza alan emekli albay Arif Doğan, karara itiraz için İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Kendisini vatanperver bir asker olarak tanımlayan Doğan, "Bunun için dağlara çıktım. Mükafatım kodes oldu" dedi.

Ergenekon davasında 47 yıl 3 ay ceza alan ve sağlık problemleri nedeniyle ev hapsi verilen emekli Albay Arif Doğan, karara itiraz etti. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne tekerlekli sandalye ile gelen Doğan, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ergenekon davasında en büyük para cezasının kendisine verildiğini hatırlatan Doğan, "Benim rahmetli babam eski aşiret reisidir. Herhalde onlar düşündüler. Bir de Güneydoğu’da 21 yıl kaldım ya herhalde dediler hırsızlık da yapmıştır, bunda para boldur dediler. Ceza olarak en yüksek parayı da bana vermişler. 400 milyar. Para mı var bende?" dedi.

Hayatta en önemli şeyin dürüst, namuslu ve şerefli olmak olduğunu söyleyen Doğan, "Benim hiçbir siyasi fraksiyonla ilgim yok. Ben sadece bir vatanperverim o kadar. Asker emekliyim. Bunun için dağlara çıktım. Mükafatım da ne oldu? Kodes oldu. 'Gel' dediler 'sen madem PKK ile mücadele ettin, seni gel 47 yıl içeri atalım da aklın başına gelsin' Bir daha anamdan doğsam aynı görevi yaparım" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA