Amasya Üniversitesi'nde Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Amasya Üniversitesi'nde "Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin kurulduğu bildirildi.

Amasya Üniversitesi'nde Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Amasya Üniversitesi bünyesinde "Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi" kurulmasına yönelik senato teklifinin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 12.06.2013 tarihli toplantısında kabul edildiği ve 4 Ağustos 2013 tarih ve 28728 sayılı Resmi gazetede yayınlandığı kaydedildi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversite bünyesinde ilk defa 2011 yılından sonra kurulmaya başlanan Uygulama ve Araştırma Merkezleri'nin sayısının söz konusu merkezle birlikte 4'e ulaştını belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Amasya Üniversitesinde halen, "Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi", "Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi", "Merkezi Araştırma Laboratuarı Uygulama ve Araştırma Merkezi" ve "Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi" aktif olarak çalışmalarına devam etmektedir. Yeni kurulan "Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin temel amacı, bölgenin okul öncesi eğitim çağı çocuklarının eğitim sorunlarının tespiti ile sorunların giderilmesine yönelik yeni projeler üretmek ve bu suretle eğitim kalitesini arttırmak. Okul öncesi eğitim, aile-çocuk iletişimi, çocuk sağlığı ve çocuk psikolojisi alanlarında bilimsel araştırmalar ve çalışmalar yapmak. Uygulama amaçlı anaokulları açarak, Üniversitenin bu alanda öğrenim gören öğrencilerine ve öğretim elemanlarına uygulama, araştırma ve bilimsel çalışma ortamları hazırlamak. Uygulama anaokullarında eğitim görecek çocukları ilköğretime hazırlamak, eğitim ve sağlık bilimleri gereklerine uygun fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal ve ruhsal açılardan gelişimlerini, yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmak."

Merkezle, çocukların Türkçelerini de geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Orbay, faaliyet konularıyla ilgili olarak, ulusal ve uluslararası alanda, resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak istediklarini merkez ile ortak projeler üreterek, Okul öncesi ve ilgili alan öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerinin artırılması konusunda resmi ve özel kuruluşların ihtiyaç duydukları hizmet öncesi ve hizmet içi eğitim desteğini sunarak bu konuda konferans, kongre, sempozyum, seminer, panel ve benzeri toplantılar düzenleyeceklerini bildirdi.

Kaynak: AA