Uluslararası Anadoluya Şükran Buluşmaları Başladı

Hüyük ilçesine bağlı Çavuş beldesinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 5 gün süreli Uluslararası Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali başladı.

Çavuş beldesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen açılış töreni, yerli ve yabancı çok sayıda alanında isim yapmış sanatçı ve ünlüyü birararaya getirdi.

Festivalin açılış törenine AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konya Vali Yardımcısı Erol Özkan, Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, Çavuş belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem, KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mehmet Akif Göksu, Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, sanatçılar Erol Büyükburç, Bulut Aras, Arzu Yanardağ, AYNA Grubu'ndan Erhan Güleryüz, Ercan-Gökhan Çağıran, küçük İbo, Ahmet Akkaya, Atalay Taşdiken'in yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı sanatçı ile vatandaşlar katıldı.

Törende yapılan protokol konuşmalarının ardından katılımcılar, Sonsuz Şükran Köyü'ndeki kerpiç evleri gezdi.

Festival kapsamında AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'nun karikatür ve sokak çalışmalarından oluşan hat, Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ile Mustafa Kabakçı'nın ise fotoğraf çalışmalarından oluşan kişisel fotoğraf sergileri açıldı.

Festival kapsamında Sonsuz Şükran Köyü evleri ile Çavuş Belediye hizmet binasında tezhip ve minyatür, heykel, hat sanatları, fotoğraf, seramik, canlı performans ve el sanatları sergileri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Festival çerçevesinde Çavuş Cumhuriyet Meydanı'nda yönetmenliğini Ali Vatansever'in yaptığı El Yazısı adlı sinema filmi gösterime girdi. Ardından ses sanatçısı Erol Büyükburç, AYNA Grubu'ndan Erhan Güleryüz ve Ercan Gökhan Çağıran konser verdi.

Kaynak: AA