Trabzon'da Bilyeli Arabalar Yarıştı

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde, unutulmaya yüz tutan bilyeli arabalarla "RALLİSKEFİYE" adı altında yarışma düzenlendi.

"RALLİSKEFİYE Bilyeli Araba Yarışması-2013"ün ilki Çarşıbaşı Merkez Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

İlçede 500 metrelik parkurda yapılan yarışa 11 kişi müracaat ederken, elemeler soncunda finale 5 araç kaldı.

Final yarışında ise bitiş çizgisini önde tamamlayan İskender İstek birinci olarak şampiyonluk kupasının ve altın madalyanın ilk sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği Mustafa Ustabaşı, üçüncülüğü ise Burak Köse elde etti. Yarışmada ayrıca "en güzel bilyeli arabası" ise Serkan Çağlar ait araba seçildi.

Yarışmada derece girenlere ödülleri Çarşıbaşı İlçe Jandarma Bölük Komutanı Abdurrahman Çakır, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ve muhtarlar tarafından verildi.

Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, ödül töreninde yaptığı konuşmada yarışı izlerken çocukluk günlerinin canlandığını belirterek, "Bu tür organizasyonlar unutulan kültürümüzün yeniden canlandırılması açısından çok önemli. Bu nedenle bu etkinliği çok değerli buluyorum. Emeği geçen herkese, bize böyle bir gün yaşattıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Tertip Komitesi Başkanı Barış Taylan Şahin ise yok olma eşiğine gelen bir kültürü canlandırmaya çalıştıklarını ve bunun için de çok mutlu olduklarını vurgulayarak, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz için belki acemilik yaşamış olabiliriz. Yarışmaya katılım ilk olması açısından güzeldi. Önümüzdeki yıllarda bu yarışı yine yapacağız ve gelenek haline dönüştüreceğiz. Yarışmaya ilgi de bizi mutlu etti" diye konuştu.

Kaynak: AA