Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün Sivas'ın Divriği ilçesinde yaptığı konuşmada, "Taksim'de gençlerimiz bir destan yazdılar" sözüne ilişkin, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'destan' dediği buysa yazıklar olsun Kemal Kılıçdaroğlu'na. Doğru bir şey değil bu yapılan. Neticede demokrasiye karşı yapılan bir harekettir" dedi.

Çobanlar ilçesinde, belediye önünde vatandaşlarla bayramlaşan Eroğlu, daha sonra Belediye Başkanı Salih Alaka'yı makamında ziyaret etti ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazeteci, Eroğlu'na, "Hemşehriniz eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili rütbelerinin sökülmesi tartışmaları ve Sayın Başbakan'ın önce 'Kimse bana Genelkurmay Başkanı'na terörist dedirtemez ',mahkeme kararının ardından da 'Bu sözlerimin arkasındayım' şeklindeki açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sordu.

"Şahsen ben çok üzüldüğümü söyleyeyim" ifadesini kullanan Eroğlu, Ergenekon davasıyla ilgili yargılamanın sonuçlanmadığını ve Yargıtay aşamasının beklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu konuyla ilgili şimdi değerlendirme yapmanın doğru olmadığını belirten Eroğlu, yasama, yürütme, yargının ayrı erkler olduğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkça ifade ettiğini hatırlattı.

Kendisinin de Erdoğan ile aynı kanatte olduğunu bildiren Eroğlu, "Bir insanın mahkum olmasından dolayı biz kim olursa olsun üzüntü duyarız. Hele Genelkurmay Başkanlığı yapmış bir kişi için ben şahsen üzüntü duydum. Orada diğer generaller de var. Mahkeme dosyasını incelemedim. Bu ilk mahkeme kararıdır. Yargıtay safhası var" değerlendirmesinde bulundu.

-"Şimdiye kadar niye yoktu?"

Başka bir gazeteci ise Kılıçdaroğlu'nun dün Divriği'de düzenlenen CHP Halk Şenliğinde yaptığı konuşmayı ve "Taksim'de gençlerimiz bir destan yazdılar" sözünü anımsattı.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun destanı böyledir işte. Yani böyle bir saçmalık olamaz" diyen Eroğlu, Gezi Parkı'ndaki olaylarda dış mihrakların etkisinin bulunduğunu söyledi.

Orada yaşananların bir ağaç meselesinden ibaret olmadığını vurgulayan Eroğlu, Twitter sayfasına "2 milyar 800 milyon ağaç dikildi" yazdığında bazı kişilerin, "Sayın Bakan, bunun ağaç meselesi olmadığını anlamadın mı?" dediğini belirtti.

Bu olayların, Türkiye'nin kaydettiği çıkışa karşı ortaya atıldığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Ne zaman böyle bir hadise başladı? Şimdiye kadar niye yoktu? IMF'ye olan borcumuz bitti. Avrupa'da kriz devam ederken Türkiye'de büyüme devam ediyor. İşsizlik oranları Avrupa'da artarken bizde azalmaya devam ediyor. Türkiye muhteşem hamleler yapıyor. Artık uzaya da hakim olma ve Göktürk Uydusunun atılması, kendi helikopterini, Altay tanklarını, deniz altılarını yapabilir hale gelince bundan rahatsızlık duyuldu. İstiyorlar ki Türkiye belli bir noktada kalsın. Bazı ülkelerin böyle bir düşüncesi var. Ülkeyi karıştırmak, istikrarı bozmak için yapılan bir hareket ama tutmadı."

-"Kılıçdaroğlu'nun sözünü kabul etmiyorum"

Türkiye'de vatandaşların feraset sahibi olduğunu vurgulayan Eroğlu, ülke üzerinde oynanan oyunların tutmadığını ve tutmayacağını anlattı.

Terörün çözülmeye, Milli Birlik ve Beraberlik Projesinin gerçekleşmeye başladığı günlerde Gezi Parkı olaylarının ortaya atılmasının yanlış olduğuna dikkati çeken Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'destan' dediği buysa yazıklar olsun Kemal Kılıçdaroğlu'na. Doğru bir şey değil bu yapılan. Neticede demokrasiye karşı yapılan bir harekettir. Böyle sokak hareketleriyle hükümet alaşağı edilemez. Gücü varsa buyursun sandığa, millete projelerini anlatsın. Biz milletimizi seviyoruz, 76 milyon vatandaşımızı kucaklıyoruz. Biz 'tek vatan' diyoruz, 'tek bayrak' diyoruz, 'tek millet' diyoruz. Bunu her yerde söylüyoruz. Biz mitinglerde şanlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz. AK Parti bayrağı dalgalanmaz. Kendisinin Hakkari mitingine baksınlar, ondan sonra destan mı değil mi karar verelim. Yani netice itibarıyla Kılıçdaroğlu'nun sözünü kabul etmiyorum. Millet de kabul etmeyecektir, önümüzdeki sandığa da gömecektir."

Bayramlaşma töreninde, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve daire müdürleri hazır bulundu.

Kaynak: AA