Gemi Söküm Tesislerinde Zehirlenen İşçi Son Yolculuğuna Uğurlandı

İzmir Aliağa Gemi Söküm Tesisleri’nde zehirlenerek hayatını kaybeden işçilerden Doğan Balcı son yolculuğuna uğurlandı.

Aliağa Gemis Söküm Tesisleri’ne söküm amaçlı getirilen 1980’li yılların hit dizisi olan Aşk Gemisi’nin çekimlerinin yapıldığı 'Quail Cruises' adlı kruvaziyer gemisinde, su boşaltırken zehirlenerek hayatını kaybeden işçilerden Doğan Balcı (37) gözyaşları içinde son yolcuğuna uğurlandı. Aliağa Bozköy Mimar Yusuf Dönmez Camii’nde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazına Balcı’nın babası Nedim Balcı, kardeşi Feridun Balcı ile yakınları ve meslektaşları katılırken CHP İzmir İl Başkan yardımcıları Ülkümen Rodoplu, Osman Peri ve Orhan Karaoğlu’nun da cenaze namazında hazır bulunduğu görüldü.

Yaşadığı acı nedeniyle ayakta güçlükle duran Baba Nedim Balcı’nın yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldığı görüldü.

13 yaşında Sevgi ve 9 yaşında Sinem isimli iki kızı bulunan Doğan Balcı kılınan cenaze namazının ardından Bozköy Mezarlığı’nda toprağa verildi

Merhum işçinin eşi Hatice Balcı, eşinin söküm tesisinde bir süre önce güvenlik görevlisi olarak görev yaptığını ardından söküm işleminde çalıştığını söyleyerek; “Sorumluların bulunmasını istiyorum. Hakkımızı istiyoruz. Mağduruz. Eşim dahil diğer işçileri de su dolu geminin içine sokmuşlar. Bir kaç gün önce geminin içinde gaz sızıntısı olmuş ama fark edilmemiş. Eşim dahil diğer işçilerin de halsizlik kusma ve baş dönmesi yaşadığını duydum. Ayrıca öğrendiğim kadarıyla işçiler elektrikli pompa ile suyu boşaltmak istemişler ancak yetkililer ‘işlem için gerekli kablo yok’ demişler. Bizim canımız gitti. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Ben iki çocuğumla yapayalnız kaldım. Ne olacak bizim halimiz?” dedi.

Kaynak: İHA