Alaplı'da ''Gençler Bayramı''

Alaplı ilçesinde her yıl Ramazan Bayramı'ndan bir gün sonra kutlanan ''Gençler Bayramı'' bu sene fındık toplama sezonuna denk gelmesi nedeniyle sönük geçti.

Ramazan Bayramı'ndan hemen sonra geleneksel olarak yapılan ''Gençler Bayramı'' kapsamında gençler, Hükümet Caddesi'nde bir araya geldi. En güzel kıyafetlerini giyerek buluşan genç kız ve erkekler 700 metrelik caddede bir süre tur attı.

Burada birbirini beğenen bazı genç kız ve erkeklerin daha sonra görüşmek için telefon numaralarını birbirlerine verdikleri görüldü.

Bu arada iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çevredekilerin araya girmesinin ardından gençler bölgeden uzaklaştı.

Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın fındık hasat mevsimine denek gelmesinden dolayı bayrama gençlerin ilgi göstermediğini söyledi.

Gençlerin fındık topladığını ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:

"İlçemizin geleneğinde ve kültüründe Kurban Bayramı'nın son günü ile Ramazan Bayramı'ndan bir gün sonra 'Gençler Bayramı' bütün gençlerin gelip gezdikleri bir bayramdır. Bazı kesimler bunu 'Kızlar Bayramı' diye adlandırıyor. Kızlar bayramı adlandırması bizim hoşumuza gitmiyor. Doğru bulmuyoruz. Çok eski tarihleri olan çok güzel bir bayramdır. Bayramın artık son günü köylerimizdeki gençler, kızlar, erkekler ve aileler çarşı içinde oturuyor. Çarşıda gezerek alışveriş yapıyorlar ve bayramlarını kutluyorlar. Bu yıl Ramazan Bayramı fındık toplama zamanına denk geldi. Şu anda köylerimizde fındık toplanır. Bu yıl bayramımız sönük geçiyor. Önümüzdeki yıldan itibaren tekrar eski kalabalığına kavuşacak."

Kaynak: AA