Erzincan’da Sarıgül İzdihamı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçimlerde adaylık süreciyle ilgili yaptığı açıklamada henüz erken olduğunu ifade ederek, “Bize düşen bir görev varsa o sorumluğumuzu yerine getirmeye her zaman hazırız” dedi.

Erzincan’da Sarıgül İzdihamı
Sarıgül, Erzincan’a 130 kilometre uzaklıktaki İliç ilçesine bağlı Kuruçay Köyü’nde bu yıl ikincisi düzenlenen şenliklere katıldı.

Refahiye ziyaretinin ardından Kurucay Köyü’ndeki şenlik alanına gelen Başkan Sarıgül, burada köylülerinin sevgi seli ile karşılandı. Şenlik alanının girişinde tezahüratlar ve pankartlarla karşılanan Sarıgül, sahneye yürümekte zorlandı. Sarıgül ile görüşmek isteyen vatandaşlar zaman zaman izdihama neden oldu. Uzun süren çabanın ardından şenlik alanında kurulan sahneye ulaşan Sarıgül burada hemşehrilerine seslendi. Başkan Sarıgül’ün konuşması sırasında atılan havai fişekler şenlik alanının yakınındaki otlak alana düşünce küçük çaplı yangın çıktı. Kuruyan otların bir anda alev alması sonucu yangın büyürken, şenlik görevlileri ve köylüler kendi çabaları ile müdahale etti. Bu sırada panikleyen vatandaşları da Sarıgül sahneden sakinleştirdi. Hemşehrilerinin bayramını kutlayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verdi

Şenlik alanında gazetecilerin önümüzdeki yerel seçim ile ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Sarıgül, “Seçimle ilgili Sarıgül hiçbir zaman dolaşmaz, benim seçimle ilgili hiçbir problemim olmadı. Yurttaşlarımın sevgisini ben hayatımın her anında gördüm, hiçbir siyasi parti gözetmeden bütün yurttaşlarımla beraber oldum. Yurttaşlarımda bana uzun yıllardan beri destek veriyorlar. Sarıgül’ün seçim startı vermeye ihtiyacı yok, çünkü Sarıgül her gün seçimin içinde” diye konuştu.

Bir gazetecinin “CHP kulislerinde isminiz geçiyor” sorusu üzerine konuşan Sarıgül, “Cumhuriyet Halk Partisi’nden bana ilgi gösteren, benimle ilgili güzel konuşma yapan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Benim görevim bölen değil, parçalayan değil, bütünleştiren olmak. Benim görevim yıllardan beri savunmuş olduğum çalışma arkadaşlarımla birlikte Türkiye Değişim Hareketi’ne gönül veren arkadaşlarımla beraber, geçmişte biz üzerimize düşen sorumluluğu çok güzel bir şekilde yerine getirdik. Türkiye Değişim Hareketi bireysel bir hareket değil. Bireysel bir koltuk peşinde koşan bir hareket değildir. Türkiye Değişim Hareketi Türkiye’nin mutluluğu için çalışan bir harekettir. Bizim görevimizde yıllardan beri savunduğumuz sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini, barıştan yana, özgürlükten yana, insan haklarından yana, bireyin mutluluğu savunarak iktidara taşımaktır. Bunun içinde AK Parti’ye, MHP’ye, Anavatan Partisi’ne, bütün partilere oy veren kardeşlerime sesleniyorum. İstiyorum ki ulusal bir bütünlüğü, ulusal buluşmayı sağlayalım. Yurttaşlarımızın yüzde 100’üyle birlikte olalım” dedi.

Sarıgül, bağımsız aday mı olacağı yönündeki soru üzerine, adaylıkla ilgili daha çok erken olduğunu ifade ederek, “Daha çok önemli günler var, 8-9 ay gibi bir süre, önümüzdeki günlerde Türkiye Değişim Hareketi’ne gönül veren arkadaşlarımızla birlikte konuşacağız. Bize düşen bir görev varsa o sorumluğumuzu yerine getirmeye her zaman hazırız” dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, daha sonra şenlik alanında kurulan çadırlarda hemşehrileri ile bol bol sohbet etti. Geceyi köyünde geçirecek olan Mustafa Sarıgül, yarın da Sivas’ta çeşitli ziyaretlerde bulunacak.
Kaynak: İHA