Der Van Şubesi'ne Yapılan Saldırı

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi, önceki akşam Özgür-Der Van Şubesi'ne yapılan saldırıya tepki gösterdi.

Özgür-Der Şubesi'nde toplanan ve aralarında Anadolu Gençlik Derneği, Gönül Köprüsü ve Ay-Der'in de yer aldığı bir grup sivil toplum kuruluşu temsilcisi adına hazırlanan basın açıklamasını Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç okudu.

Başkan Koç, Baas diktatörlüğüne karşı Suriye halkının ve direnişinin yanında yer alan İslami kuruluşlar aleyhine bazı Kürt ulusalcıları ve onlarla irtibatlı odaklarca, sosyal medya üzerinden yürütülen iftira kampanyasının tam bir düşmanlık boyutuna evrilmiş olduğunu söyledi.

Suriye'deki olaylar üzerinden Kürt milliyetçi çevrelerinin oluşturmaya çalıştıkları kurgusal ortamın deşifre edilmesi, bu çevrelerin aşırı biçimde asabileşmesine ve saldırganlaşmasına yol açtığını kaydeden Koç, bunun sonucunda önceki gece Özgür-Der Van Şubesi'ne yönelik molotoflu, silahlı saldırı yapıldığını anımsattı.

Koç, şöyle konuştu:

"İslami yapılar, yardım kuruluşları ve medya organları aleyhine ısrarlı bir tarzda sürdürülen iftira ve dezenformasyon kampanyasının bir neticesidir. Söz konusu kampanyanın tümüyle temelsiz ve yalan olduğunun delilleriyle birlikte ortaya konulması birtakım çevrelerde had safhada bir tahammülsüzlük ve saldırganlık doğurmuştur. Özgür-Der hedef seçilmiştir; Çünkü Suriye Kürdistanı'nda güya İslamcı güçlerin masum Kürt sivilleri öldürdüğüne dair ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Özgür-Der'in tutumunu politik hesapları aleyhine bir engel olarak gören aynı kesim günlerdir gerek sahip oldukları basın yayın organları aracılığıyla doğrudan ve gerekse de sosyal medya vasıtasıyla dolaylı biçimde Özgür-Der'i hedef göstermiş, tehditler yağdırmış ve nihayet bu süreç fiili bir saldırganlığa dönüşmüştür. Van'da gerçekleşen bu saldırıyı lanetlediğimizi duyuruyoruz."

Gazetecilerin sorusu üzerine Koç, sosyal medyada paylaşılan görütülerin gerçeği yansıtmadığını, yaptıkları araştırma sonucunda bu görüntülerin Esed'in yaptığı katliamlar, PKK ile diğer Kürt grupları arasındaki çatışmalar, İsrail'in Filistin'de yaptığı zulümler olduğunun belirlendiğini ifade eden Koç, "Bu görüntülerin gerçeklik payı olmadığını ifade ettikten sonra tarafımıza saldırılar başladı.

Varsa ellerinde gerçek bir görüntü paylaşmalarını istiyoruz. Sırrı Sürreya Önder'in paylaştığı katliam var söyleminin doğru olduğuna dair bir delil göremedik" dedi.

Kaynak: AA