"Bayram Dönüşü Hediyelik Fındık Götürün"

GİRESUN - Bayram tatilinin ardından memleketlerinden ikamet ettikleri kentlere veya yurt dışına gidecek vatandaşların fındık ve fındık ürünlerini hediyelik olarak götürmelerinin fındığın tanıtımına katkı sağlayacağı bildirildi.

Giresun Kalite Fındık Tanıtım Derneği Başkanı Kubilay Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındığın damak zevki fazla olan değerli bir ürün olduğunu söyledi.

Fındık üretimi yapılan kentlerde hediyelik fındık ve fındık ürünleri satan mağazaların arttığına dikkati çeken Yaman, "İnsanlar şehrimize geldiklerinde hediyelik olarak sadece kabuklu fındık alabiliyorlardı fakat şu anda çok güzel markaların her türlü fındık ürününü rahatlıkla bulabiliyorlar" dedi.

Yaman, hediyelik fındık sektöründe sanal ticaretin de geliştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yerli ve yabancı turistler herhangi bir kentten çevresindekilere fındık götürdüklerinde ve bunu arkadaşlarıyla tattıklarında kendilerine yöneltilen "bunu tekrar nereden alabiliriz?" sorusuna "internet üzerinden alabilirsiniz" yanıtını verebilir. İnternet üzerinden yapılacak alışverişle her türlü fındık ürünü alınabilir. İnsanların buraya geldiklerinde Giresun kalite fındığın mutlaka hediye olarak almaları gerektiğini vatandaşların bilmesi gerekir. Benim ufak bir ricam vatandaşlarımız memleketlerine geldiklerinde kendi yedikleri gibi buradan ayrılırken de kendi arkadaşlarına akrabalarına götürmeleri, onların da tatmalarını sağlamalı ve böylece fındığı tanıtmalarını arzu etmekteyiz."

-Yeni doğum yapan ve hamile kadınlara fındık hediye edin

Dernek olarak Giresun Üniversitesi işbirliğinde yaptıkları 2 buçuk yıllık çalışma sonucunda Giresun kalite fındığın anne sütünü miktar olarak yüzde 20, içerdiği besin değeri olarak da yüzde 20 artırdığını tespit ettiklerini anımsatan Yaman, "Aldığınız Giresun kalite fındıkları özellikle yeni doğum yapmış bayanlara hem çocuklarını daha iyi büyütmeleri hem de süt miktarlarını artması için fındık hediye edin. Bu durum annelere çok fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

-Fındık bol çeşitli bir ürün

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin ise fındık mamüllerine dikkati çekerek, "Fındık çok çeşitli bir ürün, kavrulmuş fındık, ezme, helva, fındıklı peynir, çeşitli çikolatalar gibi ürünleri vatandaşlar çevresindeki insanlara hediye edebilirler. Şu anda da tam fındık toplama zamanı buradan giderken fındığı hediye olarak eşine dostuna diğer illerdeki arkadaşlarına da fındık götürecekler. Bizim fındığımız hem hediye oluyor hem de çok kıymetli bir ürün" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA