Bakan Bayraktar, Trabzon’da Yayla Şenliğine Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’da katıldığı yayla şenliğinde çocuklara bayram harçlığı dağıttı.

Bakan Bayraktar, Trabzon’da Yayla Şenliğine Katıldı
Şalpazarı ilçesinde bu yıl 194’ncüsü düzenlenen Sisdağı Yayla Şenlikleri’ne katılan Bakan Bayraktar, şenlik alanındaki yöre sakinleriyle sohbet ederek, çocuklara harçlık verdi

Bakan Bayraktar, yaptığı konuşmada, “Sisdağı şenlikleri sıradan bir şenlik değildir. 194 yıldır mazisini tarihin derinliklerinden alan kökü tarihin derinliklerine kadar inen, Çepni, Türkmen bağlarının Ağarsar Derelerindeki Giresun, Trabzon, Gümüşhane’de oluşan bağların yayla kültüründen gelen bizim taa Hun İmparatorluğundan gelen yapımızın özümsenmesidir. Bizim vatanımız, bizim topraklarımız kutsal bir devlettir. Bizim topraklarımız kanla yoğrulmuş şehit kanlarıyla yoğrulmuş müstesna topraklardır. Büyük imparatorlukların oluşumundan süzülerek gelen topraklardır. Türkiye’miz gelişiyor, kalkınıyor. Eskiye göre Türkiye bazı konumlarda 3 kat, bazı konumlarda 10 kat gelişti. Ama bunların hiçbiri yeterli değil” dedi.

Bakan Bayraktar’a konuşmasının ardından yöresel kıyafetlerle giydirilmiş oyuncak bebek hediye edildi. Bakan Bayraktar, daha sonra kendisiyle bayramlaşmak isteyen çocuklara bol bol bayram harçlığı dağılırken balon satıcısından aldığı balonları da yine çocuklara dağıttı.

Bakan Bayraktar yörede bulunan vatandaşların sorunlarını dinlerken, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Metin Günay ise, Bayraktar’ın bayramlaşmaya gelen çocuklar için kendisine verdiği paraları çocuklara dağıttı.

Kaynak: İHA