Ak Parti Mardin Milletvekili Akdağ Kızıltepe'de Vatandaşlarla Bayramlaştı

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ Mardin Havaalanı'nın Kasım ayında uluslararası uçuşlara açılacağını söyledi.

Akdağ, Kızıltepe'de seçim bürosunda vatandaşlarla bayramlaştı. Burada AA Muhabirine açıklamalarda bulunan Akdağ Mardin'de yapılan ve yapılacak yatırımları anlattı.

Mardin'nin aktif bir il olduğunu hava limanın ise çok küçük olduğunu ifade eden Akdağ, "Mardin Havaalanı inşallah Kasım ayında uluslararası uçuşlara açılacak" dedi.

Eğitime önem verdiklerini belirten Akdağ, şöyle konuştu:

"Ali Rıza Alparslan Okulu'nun bahçesinde 24 derslikli ilkokul, 80. Yıl Yibo bahçesinde 17 derslik okul, Vatan ilköğretim okulu bahçesinde 17 derslikli bir ilkokul programa alındı. Kız Teknik Meslek Lisesi'nin bahçesinde 4 derslikli ana sınıfı ve 8 derslikli ilkokul programa alındı. Girmeli yolu üzerinde 170 dönüm bir hazine arazisinin eğitim kampüsü olarak tahsisi hususunda Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzle yazışmalar yapıldı. Başbakanlıktan onay verildi.

Sağlık ve Eğitim Lisesi'nin yapımı devam ediyor. Anadolu Öğretmen Lisesi'nin yapımı devam ediyor. Boşaltılan YİBO da Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülecek."

Devlet Hastanesinin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi olacağını beleriten Akdağ"Sağılk Bakanlığımızın nezdinde girişimlerde bulunduk. Nüfus yoğunluğu çevre il ve ilçelerden gelecek hasta potansiyeli hesaba katarak Diş Hastanesi olarak yapılmasını rica ettik hamdolsun bütün çalışmaları tamamlandı. Bayramdan hemen sonra malzemeleri taşınacak ve akabinde de açılışını da inşallah birlikte yapacağız" dedi.

Kaynak: AA