Ödüllü Fotoğrafçı Bülent Şelli, Çandarlı Körfezi’nin Derinliklerini Görüntüledi

Yaşayan Marmara Sualtı Görüntüleme Yarışması’nda “Balık” kategorisinde bu yıl birinciliği elde eden Bülent Şelli, Çandarlı Körfezi’nin derinliklerindeki deniz canlılarını görüntüledi.

Ödüllü Fotoğrafçı Bülent Şelli, Çandarlı Körfezi’nin Derinliklerini Görüntüledi
Çandarlı Körfezi’nin derinliklerinde muhteşem güzellikler barındırdığını ifade eden Bülent Şelli, “Çandarlı’nın, Ege'nin en iyi dalış noktalarından biri olduğunu büyük bir rahatlıkla söyleyebilirim. Çandarlı, uzun süre ihmal ettiğim bir yerdi. Bölgede yaptığım ilk dalışın ardından bu kadar zamandır böylesine güzel bir bölgeyi nasıl ıskalamışım diye çok hayıflandım. Çandarlı'da hizmet veren tek işletme olan Derin Dalış Merkezi’nin eğitmeni ve rehberi Sırrı Özşen sayesinde bu farkı kapatmaya çalışıyorum. Sırrı hoca, bölgeye çok hakim. Profesyonelliği ve güler yüzü ise Çandarlı ile yolumun daha sık kesişmesine neden oluyor. Geçen süre zarfında Çandarlı, benim için fotoğraf açısından oldukça verimli oldu. Sergilerde de kullandığım çok güzel fotoğraflar çektim. Sualtına sevdalı olanların yollarını mutlaka düşürmeleri gereken bir belde Çandarlı.” dedi.

Asıl mesleği spikerlik olan fotoğraf sanatçısı Bülent Şelli, 1996’dan beri derin dalış yapıyor ve sualtı fotoğrafçılığı ile ilgileniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun da kurucuları arasında yer alan Şelli, sualtı fotoğraflarından oluşan karma sergilere katılmasının yanı sıra ilk kişisel sualtı fotoğraf sergisini 17 Nisan 2013’te İzmir Sanat Galerisi’nde açtı.
Kaynak: İHA