Müslüman Olan Nina, “narin” İsmini Aldı

Samsun’un Bafra ilçesine anneannesini ziyarete gelen 16 yaşındaki Gürcistan vatandaşı Nina Bdoyan isimli genç kız, Bafra’da düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu ve “Narin” adını aldı.

Müslüman Olan Nina, “narin” İsmini Aldı
İlçe Müftüsü Bürhan Keleş tarafından gerçekleştiren törende önce Kur'an-ı Kerim okundu, ardından Gürcü Nina Bdoyan, Müftü Keleş eşliğinde Kelime-İ Şahadet getirerek Müslüman oldu. Müftü Keleş, İslamiyet hakkında bilgi verdiği Nina Bdoyan’a seccade tespih ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Bafra’ya anneannesini ziyaret gelen ve mahallede bulunan Yavuz Selim Camisi’ni gezen Nina Bdoyan, burada Kur’an kursunu ziyaret etti. Buradaki ortamdan etkilenen Nina Bdoyan, Müslüman olmaya karar verdi. Kurs yöneticisi Muradiye Şahin’e müracaat eden Nina Bdoyan, Müslüman olmak istediğini söyledi

Kurs Yöneticisi Muradiye Şahin, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2013 yaz kursları devam ederken kursumuzu ve camimizi ziyaret etti. Çok etkilendiğini söyleyerek Müslüman olmak istediğini söyleyerek bizden yardım istedi. Biz de müftülüğe müracaat ederek girişimlerde bulunduk” dedi.

Üç yıl önce tanıştığı Gürcü kadın ile evlenen Sıtkı Çığır, eşinin torunu olan Nina Bdoyan’ın izine Türkiye’ye geldiğinde mahallede bulunan Yavuz Selim Cami ve hocalarından esinlendiğini, Müslüman olmak istediğini ve Kur’an kursu hocalarının yardımıyla Bafra Müftülüğü’ne müracaat ettiklerini söyledi.

Müslüman olduktan sonra Narin ismini alan Nina Bdoyan ise, “İnsanları sevdim, içimden geldi ve Müslüman oldum” ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA