Jandarmadan Vatandaşa "Hırsızlık ve Dolandırcılık" Bilgilendirmesi

SİVAS - Sivas İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşları hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilendirdi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte son zamanlardaki hırsızlık ve dolandırıcılık olayları sonrasında benzer olayların yaşanmaması için İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince vatandaşlara afiş ve broşür dağıtıldığı, belde ve köylerde konuyla ilgili toplantılar düzenlendiği belirtildi.

Yakın zamanda Gemerek ilçesine bağlı bir köyde yöre halkından olmayan 3 kişinin evleri dolaşıp kendilerini din görevlisi olarak tanıttıkları, gittikleri bir evde vatandaşların dini duygularını istismar ettikleri ve ev halkının dalgınlığından yararlanarak ikamette bulunan bir miktar parayı çaldıkları, Şarkışla ilçesinde de kendilerini yardım yapmaya gelen kamu görevlisi gibi tanıtan 3 kişinin yardım yapma bahanesiyle girdikleri evden para ve bir kısım ziynet eşyasını çaldıkları ifade edildi.

Her iki olayla ilgili olarak jandarmanın yaptığı çalışmalar neticesinde şüphelilerin tespit edildiği ve araştırmaların devam ettiği kaydedildi.

Bu arada, İl Jandarma Komutanlığınca oluşturulan Toplum Destekli Güvenlik Ekipleri, belde ve köylerde vatandaşları afiş ve broşürler dağıtarak konu hakkında bilgilendiriyor.

Vatandaşları hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyaran ekipler, yardım ve tespit amaçlı köylere gelen kamu görevlilerine gerektiğinde kimlik sormalarını, şüpheli durumlarda 156 Jandarma İhbar Hattı'nı aramalarını istedi.

Kaynak: AA