Avrupa Hastanesi'nden Hizmet Durdurma Kararı Açıklaması

Avrupa Hastanesi Mesul Müdürü Uz.

Dr. Mehmet Medikoğlu, İl Sağlık Müdürlüğü'nün yaptığı inceleme sonrasında hastanelerinin sadece Poliklinik hizmetlerinin 10 gün süreyle durdurulmasına verdiğini, bunun üzerine yasal haklarını kullanarak itirazda bulunduklarını ancak adli tatil nedeniyle henüz sonuçlanmadığından, bayram sonuna kadar normal mesai günlerinde aciller hariç olmak üzere hastanelerinde normal poliklinik işlemlerinin yapılmayacağını bildirdi.

Mesul Müdür Uz. Dr. Mehmet Medikoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''3 yıl önce bir hasta hastanemize fizik tedavi için müracaat edip bir günlük tedaviden sonra bir daha hastaneye uğramamış ve 1 yıl önce (hastaneye gelişinden 2 yıl sonra) neden icap ettiyse, ilgili poliklinikten şikayetçi olmuş, sonra şikayetini geri almış ancak bu sırada İl Sağlık Müdürlüğü doğal olarak inceleme başlatmış ve özel hastaneler yönetmeliğinin bir maddesine dayanarak hastanenin sadece poliklinik hizmetlerinin 10 gün süre ile durdurulmasına karar vermiştir. Bize göre mevzuat ve yönetmeliklere aykırı oluşturulan bu karar tarafımızca Kayseri İdare Mahkemesine taşınmış ve yetkili mahkemece dava kabul edilerek Sağlık Müdürlüğünün kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Sağlık Müdürlüğünün bu karara itirazı üzerine Bölge İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştır. Bu şekilde mahkemelere hem hastanemizin hem de Sağlık Müdürlüğünün yasal hakları çerçevesinde birkaç müracaatı daha olmuştur'' dedi.

Açıklamasında, ''Ancak Sağlık Müdürlüğünün poliklinik faaliyetlerini durdurma (acil, ameliyathane, servisler, laboratuvarlar ve diğer üniteler açık) kararı için almış olduğu 02-11 Ağustos arası zaman dilimi için mahkemelere yapmış olduğumuz müracaat muhtemelen adli tatil nedeni ile henüz sonuçlanmadığından bayram sonuna kadar masai günümüz olan 2, 5 ve 6 Ağustos günleri aciller hariç olmak üzere hastanemizde normal poliklinik işlemleri yapılmayacaktır. 11 Ağustos’a kadar olan diğer günlerde ise zaten resmi-özel hastaneler de mesai yapılmamaktadır'' diyen Dr. Medikoğlu, ''Bayram sonrası; 12 Ağustos Pazartesi gününden itibaren hastanemiz güçlendirilmiş kadrosu, modern donanımı ve hizmet aşığı elemanları ile değerli hemşehrilerimize hizmet vermeye devam edecektir. Mahkeme sonucunun lehimize çıkması durumunda tazminat talebimiz saklı olmak kaydı ile sağlık müdürlüğünün almış olduğu kararı uygulamakla birlikte yıllardır sektöründe zirvede olan hastanemize destek veren kayseri halkına bu vesile ile teşekkür ediyor ilgi ve teveccühlerinin bundan sonra da artarak devam edeceğine inanıyorum.

Mübarek Ramazan bayramının İslam alemi ve hemşehrilerimize hayırlar getirmesi dileği ile saygılarımı sunuyorum'' ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA