Afyonkarahisar’da Ramazan Bayramı Tedbirleri

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ramazan Bayramı’nın huzur ve sükunet içerisinde geçmesi için kent genelinde gerekli tedbirlerin alındığını kaydederek, “Huzurlu bir bayram için kent merkezi ile kırsal kesimde her türlü trafik ve asayiş denetimi yapılacaktır” dedi.

Afyonkarahisar’da Ramazan Bayramı Tedbirleri
Vali İrfan Balkanlıoğlu, kentte yaşayan vatandaşların Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ve Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte bayram öncesi ve bayram günlerinde trafik ve asayiş konusunda gerekli tedbirlerin masaya yatırıldığı bir toplantı yapıldığını kaydetti.

Yapılan toplantı sonrasında bir dizi tedbir alındığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, “Kentimiz genelinde halkımızın Ramazan Bayramı'nı huzur ve sükun içerisinde geçirmesini sağlamak amacıyla, tüm kamu kurum ve kuruluşları olarak bayram öncesi ve bayram süresince halkımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, cadde ve sokaklarda, pazar yerlerinde, mezarlıklarda ve camilerde gerekli emniyet tedbirler alındı. Bu yerlerde devriyelerin arttırılmasına karar verilerek, vatandaşlarımızın huzurunu bozucu davranışların önüne geçilmesi için resmi ve sivil ekiplerce denetimler sıklaştırılarak meydana gelebilecek olaylara anında müdahale edilecek" diye belirtti.

SÜRÜCÜLER UYARILDI
Şehir içi ve şehirlerarası yol güzergahlarında da gerekli trafik tedbirlerinin alındığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:
“Trafik ekiplerimizce yapılan çalışmalar ile de vatandaşların huzurlu ve güvenli bir şekilde bayramı geçirmelerinin sağlanacak. Özellikle bayramda trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın üzücü olaylarla karşılaşmaması için, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali yapmamalarını, sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemerlerini takmalarını, özellikle far ayarlarını yaptırarak gündüzleri de farlarını yakmalarını istiyoruz. Herhangi bir kazaya mahal vermemek için sürücüler yorgun ve uykusuz yola devam etmemelerini, kesinlikle alkollü araç kullanmamaya dikkat etmeliler. Ayrıca, trafik ekiplerimiz kent giriş ve çıkışlarında radarla hız kontrolleri yapacaklar. Vatandaşlardan trafik kurallarına riayet ederek, trafik görevlilerimize yardımcı olmalarını istiyoruz.”
“JANDARMA VE POLİS MESAİ MEFHUMU GÖZETMEKSİZİN GÖREVİNİN BAŞINDA OLACAK”
Vali Balkanlıoğlu, ayrıca muhtemel doğal afetlere ve diğer tehdit unsuru olan sabotaj, yangın, heyelan ve salgın hastalıklar gibi hayatı etkileyen olaylara da anında müdahale etmek için gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, “Tüm jandarma ve emniyet teşkilatı personelimiz kentimizin huzur ve asayişini sağlamak için mesai mefhumu gözetmeksizin her zamanki gibi görevinin başında olacaktır. Bu çerçevede, suç ve suçlularla mücadele kapsamında, halkımızın günün her saatinde ihbar ve şikâyetlerini ücretsiz olarak ‘156 Jandarma İmdat’ veya ‘155 Polis İmdat’ telefonuna bildirmeleri gerekmektedir" diye sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA