11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali 7 Ağustos'ta Başlayacak

MUĞLA - Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenecek "Uluslararası Bodrum Bale Festivali", Bodrum Kalesi'nde 7 Ağustos'ta başlayacak.

Bu yıl 7-21 Ağustos tarihlerinda gerçekleştirecek 11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nin açılışı, temsili "Hürrem Sultan" balesi ile başlayacak. 7 Ağustos'ta, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek eser, kostüm ve danslarıyla tarihi bir dönemi, görsel bir zenginlikte sanatseverlere sunacak.

Festival, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Amazonlar" balesi ile devam edecek. 17 Ağustos gecesi ise 11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali'ne katılacak Güney Kore'den Universal Ballet topluluğu sahne alacak.

Dünyaca ünlü üç koreografın üç özgün performansından oluşan Black Cake, Duende, Tango üçlemesi ile sanatseverlerle buluşacak topluluk, insanoğlunun sesten önceki evrensel anlaşma yöntemi olan beden dilinin olağanüstü anlatımıyla seyirci karşısında olacak.

Bir diğer ünlü ve köklü bale topluluğu Sibirya Devlet Balesi, 20 ve 21 Ağustos'ta "Spartacus" adlı bale eseri ile seyirci karşısına çıkacak. Ünlü Ermeni besteci Aram Haçaturyan'ın, içinde yerel renkleri de barındıran çarpıcı müziği ve konusuyla "Spartacus" balesi, festivalin son eseri olarak sanatseverlerle buluşacak.

Eserde, Roma devletini derinden sarsan ve uğraştıran Trakyalı asi köle Spartakus'un liderlik ettiği gladyatörler ve kölelerle çıkardığı isyan ve Roma ordularını mağlup etmesi konu ediliyor.

Kaynak: AA