Darp Edilen Doktora Tabipler Odasından Destek

Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, hekimlere yönelik şiddetin her geçen gün arttığını söyledi.

Darp Edilen Doktora Tabipler Odasından Destek
Dr. Ökten, geçen hafta hastasının yakınları tarafından Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgür Kayaselçuk’un darp edilmesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında, uygulanan sağlık politikalarından vatandaşın memnuniyet oranının sürekli olarak arttığı söylenmesine karşılık sağlık çalışanlarına özellikle hekimlere yönelik şikayet ve şiddetin her geçen gün arttığını söyledi.

Ökten, “2002 yılından beri sürdürülen sağlıkta dönüşüm projesi önce sağlıkçılara yönelik şiddet politikasına dönüşmüş, uygulanan baskıcı, antidemokratik ve yaşam hakkına müdahalelere karşı demokratik hakkını kullanan Türk vatandaşlarına karşı uygulanan politikalar ise tüm topluma yayılan şiddet politikasına dönüşmüştür. Bunların nedeni sağlıkta dönüşüm projesi gibi topluma her şeyi dayatmacı zihniyetin sonuçlarıdır. Bu proje uygulanırken hekimlere ve mesleğimize yönelik olarak kullanılan onur kırıcı söylemler ve uygulamanın sadece tek taraflı olarak hasta haklarına yönelik uygulamaları bizleri bugünlere getirmiştir” dedi.

Uygulanan bu politikaların sonucunda Dr. Ersin Arslan'ın öldürüldüğünü, Melike Erdem’in gördüğü baskılar ve şikayet sonucu dayanamayarak intihar ettiğini söyleyen Ökten, “Adana'da ise daha önce birçok meslektaşımız ve sağlık çalışanı şiddete maruz kalmış ve darp edilmişlerdir. 4 Temmuz da yaşanılan olayda ise özel bir hastane de kadın-doğum uzmanı olarak çalışan meslektaşımız Özgür Kayaselçuk hasta yakınlarının sözlü ve fiili saldırısına uğrayarak darp edilmiştir. Şu an arkadaşımızın görmeyle ilgili şikayetleri devam etmekte olup posttravmatik sendrom tanısıyla tedavi edilmektedir” diye konuştu.

Adana-Osmaniye Tabip Odası olarak Gaziantep’te öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın yaşamını yitirmesinden bugüne kadar hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınadıklarını söyleyen Ökten, Dr. Özgür Kayaselçuk’a geçmiş olsun dileklerini ileterek her türlü hukuksal mücadelede yanında olduklarını belirtti.

Toplantıya, Adana-Osmaniye Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, hekimler, Türk Jinekoloji Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Cansun Demir ve üyeleri, SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve üyeleri ile oda avukatı Fatma Banu Şimşek katıldı.

Kaynak: İHA