Cenazeyi Toprağa Verecekken Geri Çağırdılar

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde yaklaşık 3 hafta önce geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden şahıs, hastane tarafından yanlışlıkla defin ruhsatı verilmesinin ardından cenaze geri çağrılarak otopsiye alındı.

Cenazeyi Toprağa Verecekken Geri Çağırdılar
Edinilen bilgiye göre, Ali Karagöz (73) 15 Haziran 2013 günü Şalpazarı ilçesine bağlı Geyikli Beldesi Kesirlik Mezrasında geri manevra yapan aracın altında kalarak yaralandı. Önce Şalpazarı Devlet Hastanesi’ne daha sonra Vakfıkebir Devlet, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma son olarak da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı adam burada tedavi altına alınırken yapılan tüm müdahalelere rağmen önceki gün hayatını kaybetti. Hastane görevlileri maktül Ali Karagöz için defin ruhsatı düzenleyerek cenazeyi ailesine teslim ederken, daha sonra hastane yetkilileri Karagöz’ün ailesi arayarak olayın adli vaka olduğunu defin ruhsatının yanlışlıkla verildiğini bildirdi.

Bunun üzerine cenaze toprağa verilmek üzere götürüldüğü Şalpazarı ilçesi Geyikli beldesinden tekrar hastaneye geri getirilerek Trabzon Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Cenaze yapılan otopsinin ardından toprağa verilmek üzere tekrar Geyikli beldesine gönderildi. Karagöz daha sonra Geyikli beldesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi

Kaynak: İHA