Bartın Üniversitesi Universiade 2013’te

Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi, Milli Güreşçi Aslan Athem, Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Universiade 2013’te Türkiye’yi temsil edecek.

Bartın Üniversitesi Universiade 2013’te
BESYO Öğr. Gör. Bilal Demirhan da Üniversiteler Mili Takım Antrenörü olarak görev yapacak. BESYO Öğr. Gör. Bilal Demirhan yaptığı açıklamada, “Olimpiyatlar için zaten sporcularımız milli takım sporcuları olduğu için son bir hazırlık kampı yaptık. Daha önce yaptığımız Türkiye şampiyonasıyla başarılı olan sporcuları tespit edip bu sporcuları müsabakalara hazırladık. Şimdi nasip olursa bu gün yola çıkıyoruz. Bu organizasyon Dünya’nın en büyük 2. sportif organizasyonudur. Bütün Dünya üniversitelerin üst düzey sporcuların katıldığı bir organizasyon yaz olimpiyat oyunlarından sonra Dünya’daki 2 büyük organizasyon burası çok üst düzey bir organizasyon yani buranın başarıları sonucunda ülke için büyük bir faydası olacağını düşünüyorum” dedi.

Daha önce Üniversiteler Arası Türkiye Şampiyonasında 84 kilogramda birinciliği bulunan güreşçi 7-18 Temmuz tarihleri arasında dünyanın en çok katılımlı ikinci spor organizasyonunda güreşecek. Bartın Üniversitesi BESYO Öğretim Görevlisi Bilal Demirhan’da grekoromen stilde Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından Dünya Üniversiteler Spor Oyunlarına Üniversiteler Mili Takım Antrenörü olarak görevlendirildi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Milli sporcumuza ve antrenörümüze başarılar diledi.
Kaynak: İHA