"balıkesir Engelli Nüfus Veri Tabanı Araştırma" Projesi Toplantısı Yapıldı

BALIKESİR - Balıkesir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen Balıkesir İl Engelli Nüfus Veri Tabanı Araştırması projesinin tanıtım toplantısı Vali Ahmet Turhan başkanlığında yapıldı.

Vali Turhan, Ayten Burhan Sevgi Evleri Yetiştirme Yurdu'nda düzenlenen toplantıda, ülkede istatistiklere göre her 100 kişiden 12'sinin engelli olduğunu söyledi.

Güney Marmara Kalkınma Ajansının desteklediği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün kordine ettiği projeyle ilgili Turhan, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda Balıkesir olarak, Balıkesir'de yaşayan engellilerin tespiti, nitelikleri, yaşadıkları çevre incelenecek. Özellikle engellilerin eğitime kazandırılması veya durumlarına göre bir meslek edinmeleri toplum açısından ve bireyler açısından önemli. Bu proje sayesinde kurumların yapmış oldukları projelerde, çalışmalarda birleştirilmiş olacak. Çünkü sağlık kurumlarının da yaptıkları çalışmalar var, sivil toplum kuruluşlarının da bunlar da proje kapsamında birleşmiş olacak. İstatistiklere göre nüfusun yüzde 12'si engelli olduğu söyleniyor. Balıkesir'in nüfusu 1 milyon 160 bin. Yani ortalama 138 bin engellimz var. Çok ciddi bir rakam. Bugünden itibaren kamuda engelli istihdamı çoğaldı. Önümüzdeki günlerde engelli öğretmenler görevlere başlayacak. Burada bizim önem vermemiz gereken konu eğitimleri. Bu arkadaşları meslek edinme kurslarıyla donatırsak, birşeyler katarsak engelli vatandaşlarımızın kamuda görev almasına yardımcı olmuş olacağız. Balıkesir'de 4 bin 500 kişiye evde bakım hizmeti vermişiz. 2 bin kişinin talebi uygun görülmemiş. 2 bin 800 kişi engelli kartına sahip."

Kaynak: AA