11. Karamanlı Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri

BURDUR - Bu yıl 11'incisi düzenlenen "Karamanlı Ceviz, Mermer ve Yayla Şenlikleri"nde konserler düzenlendi, yayla gezisi ve karakucak güreşleri yapıldı.

Belediye şenlik alanında düzenlenen etkinlikte Türk Halk Müziği sanatçıları Ahmet Serttaş, Ümran Özdemir, Gülhan Öz, Ahmet Eraslan ve Orhan Hakalmaz konser verdi. Şenlik kapsamında Eşeler Yaylası'na çıkan vatandaşlar hem piknik yaptı hem de düzenlenen karakucak güreşlerini izledi.

Burdur ve Denizli bölgesinden 75 sporcunun katıldığı karakucak güreşlerinde minikler kategorisinde Ergün Ersoy birinci, Ahmet Tepe ikinci, Erdem Doğan üçüncü; teşvik kategorisinde İbrahim Özen birinci, Hasan Gözen ikinci, Tahsin Özcan üçüncü; tozkoparan kategorisinde Ahmet Yasin Arnaz birinci, Cemal Gözen ikinci, Muhammet Semih Işılak üçüncü, deste kategorisinde Himmet Bağcan birinci, Mustafa Yıldız ikinci, Mücahit Ertosun üçüncü; ayak kategorisinde Osman Arı birinci, İlyas Gözen ikinci, Mert Karal üçüncü; küçük orta kategorisinde Arif Özen birinci, Enes Esen ikinci, Muhammet Apaydın üçüncü; büyük orta kategorisinde Alperen Akay birinci, Mustafa Ergin ikinci, Ozan Demirci üçüncü; başalatı kategorisinde Emir Gök birinci, Ali Yasin Biçer ikinci, Nuri Erdem üçüncü; baş kategorisinde ise Serdar Akça birinci, Abdullah Ayçiçeği ikinci, Mehmet Kaya da üçüncü oldu.

Burdur Güreş İl Temsilcisi Hasan Özen, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlerin ata sporu güreşe oldukça ilgi gösterdiğini, bu yıl Burdur'dan 12 bayan, 4 erkek sporcunun Milli Takım'a katılmaya hak kazandığını söyledi.

Karakucak güreşlerinin güreş sporunun temeli olduğuna işaret eden Özen, "Burdur olarak başarı grafiğimiz artmaya devam ediyor. Güreş sporunda başarının sürekliliği için bazı yerlerde karakucak güreşlerini geleneksel hale getirdik. Karamanlı ilçesinde de Eşeler Yaylası karakucak güreşlerine ev sahipliği yapıyor" dedi.

Şenlikleri Burdur Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Karamanlı Kaymakamı Uğur Akmeşe, Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA