Sakarya’da Ramazan Dolu Dolu Geçecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Sakarya’da Ramazan Dolu Dolu Geçecek
Ramazan boyunca birçok etkinlik Sakaryalılarla buluşacak, tüm ilçelerde iftar coşkusu yaşanacak. Ramazan Etkinlikleri'nin adresi Kent Meydanı olurken, Atatürk Bulvarı'nda ise kitap fuarı açılacak. Kurulacak iftar sofralarında ise binlerce Sakaryalı, Ramazan ayının bereketini hep birlikte yaşayacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan programlarını hazırladı. Ramazan ayı bu yıl da dolu dolu geçecek. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı "Mahallemde İftar Var" programları ile tüm ilçelerde binlerce Sakaryalıyı aynı sofralarda buluşturacak. Daire Başkanı Davut Yüce, iftar programlarının kapsamını genişlettiklerini açıkladı.

Yüce, "İftar programlarımıza vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Onların ev rahatlığı ve huzurunu yaşayarak mahallelerindeki dostlarıyla, misafirleriyle birlikte iftar açmaları için gayret sarf ediyoruz. Paket servis kullanmadan, kurduğumuz onlarca yemek dağıtım noktasında sıcak yemeği vatandaşlarımıza sunuyoruz. Ayrıca il yöneticilerimiz, iftar sofralarında protokol olmadan, vatandaşlarımızla birlikte iftar açıyor, onların derdi ile dertleniyor. Ramazan ayının bereketini, bu yıl tüm ilçelerde, hep birlikte yaşayacağız. 16 ilçemizde gönül sofraları kurulacak ayrıca şehir merkezinde Kent Park iftarı düzenleyerek binlerce vatandaşımızla iftar açacağız. İlk iftar programımızı 10 Temmuz Çarşamba günü Karapürçek ilçemizde gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

İftar programlarında önemli isimlerin vatandaşlara Kuran ziyafeti vereceğini de duyuran Yüce, "İlçelerimizde kuracağımız iftar sofralarında hemşerilerimizin gönül verdiği birçok isim şehrimize gelerek Kuran ziyafeti verecek. Dünya Kuran okuma birincilerini, Sultan Ahmet, Süleymaniye Camii hoca efendilerini hemşerilerimizle aynı sofralarda buluşturacağız"şeklinde konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 20. Ramazan Etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, etkinliklerinin adresinin bu yıl da Kent Meydanı olduğunu açıkladı.

Ramazan ayında dopdolu bir program hazırladıklarını dile getiren İbrahim Aktürk, "Düzenleyeceğimiz Ramazan etkinlikleri ile hemşerilerimizin güzel vakit geçirmelerini hedefliyoruz. Her Ramazan akşamında etkinliklerimizi Kent Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Sakarya’nın markası olan değerleri, el sanatlarını ve kültür derneklerini hemşerilerimizle buluşturacağız. Ramazan ayında yine hemşehri geceleri düzenleyecek, Ramazan'ın ruhunu yansıtan, Ahmet Özhan, Sami Savni Özer, Ömer Karaoğlu gibi değerli sanatçılarımızı vatandaşlarımızla buluşturacağız" dedi.

Kitap Fuarı'nın bu yıl da açılacağını duyuran Aktürk, "Kitap fuarımızı bu yıl da AKM önünde açıyoruz. Biz istiyoruz ki Ramazan ayının manevi havasını tüm vatandaşlarımız birlikte yaşasın, daha çok kitapla kaynaşsın. Mübarek Ramazan ayının tüm hemşerilerimiz için bereketli geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: İHA