Keçiören’in 3 Yapraklı Yoncası Açıldı

Görünümünü 3 yapraklı yoncadan alan Keçiören Belediyesi Yonca Yaşam Merkezi’nin resmi açılışı törenle yapıldı.

Keçiören’in 3 Yapraklı Yoncası Açıldı
Hanımeli Lokali, Beylerbeyi Lokali ve Şehzade Gençlik Merkezi adlı üç bölümden oluşan Yonca Yaşam Merkezi, Keçiören’i Ankara’nın yükselen değeri haline getiren projeler arasında yer alıyor.

Yaşam Merkezi’nin açılış törenine, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim,AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve Keçiören Müftüsü Dr.İhsan İlhan da katıldı.

Merkezin Keçiörenlilere ve Ankaralılara hayırlı olmasını dileyen Haluk İpek, “Temeli atılırken buradaydım ve bu sorumluluk ile açılışa da katılıyorum. Yonca Yaşam Merkezi bölgeye güzel bir hizmet sunacak. Bundan daha iyisini Keçiören’e yapmayı Allah nasip etsin. Böyle güzel çalışmalarından ötürü Başkana ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin en büyük probleminin köyden kente plansız göç olduğunu ve AK Parti iktidarının bu konuda geçmiş hükümetlerden çok daha fazla çözüm ürettiğini ifade eden İpek, “Keçiören’in 1 milyon nüfusu var. Türkiye’deki 76 kişiden birisi Keçiören’de yaşıyor. 300 bin nüfuslu bir ilçeden üç kat daha fazla çalışmamız lazım. AK Parti belediyesi sayesinde şehirde yaşamanın bütün avantajları Keçiören’de de var. Keçiören’de birçok hizmet yapıldı, ama bu bizim için yeterli değil. Çünkü kaynaklar sınırlı, ihtiyaçlar sınırsızdır” diye konuştu.

Haluk İpek, Gezi Parkı olayları ile ilgili değerlendirmelerde de bulunurken, Keçiörenlilerin bu olaylara destek vermediğine dikkat çekerek, “Bu yüzden Keçiören bir huzur yeri oldu. Olaylara dahil olmadıkları için tüm Keçiörenlilere teşekkür ederim. Bu olayları şuna benzetiyorum: ‘Yoğurt dolu bir kaba mukavvanın batırılmasıdır.’ İlk başta etkiler gibi gözüktü, ama zamanla eridi eridi ve yok oldu gitti” mesajını verdi.

Yapımı tamamlanarak hizmete giren Yonca Yaşam Merkezi’nin üç ana bölümden oluştuğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, “Hanımeli Lokali, 18 yaşını tamamlamış bütün hanımlarımıza hitap ediyor. Hanımlar burada spor yapabiliyor, mutfak becerisini artırmaya yönelik çalışmalara katılabiliyor, kuaför salonu ve güzellik merkezlerinden faydalanabiliyor. Beylerbeyi Lokali’nden 35 yaş üzeri beyler faydalanabiliyor. Lokalde keyifli vakit geçirebilecekleri bir dinlenme salonunun yanısıra, sağlık odası ve seminer salonu da yer alıyor. Şehzade Gençlik Merkezi de 15-25 grubu arasındaki tüm gençlerimize hizmet veriyor. Gençlerimiz burada eğitim ve seminerlere de katılabiliyor, çeşitli spor aktiviteleri yapabiliyorlar” bilgisini paylaştı. Merkezde vatandaşların kişisel gelişimini sağlayacak aktivitelere de yer verildiğini kaydeden Başkan Ak, “Müftümüz ile yaptığımız çalışmalar
Keçiören’deki yaşam alanlarını genişletmek için çalıştıklarını söyleyen Mustafa Ak, bu kapsamda Zümrüt Yaşam Alanları projesini de hayata geçirdiklerini, Kardeşler, 19 Mayıs, Çaldıran ve Bademlik mahallelerine Zümrüt Yaşam Alanı inşa ettiklerini anlattı. Keçiören’in vizyonuna değer katan diğer projelere de değinen Başkan Ak, 5 bin 600 metrekare kapalı alana sahip Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’ni Ramazan ayı içerisinde hizmete açacaklarını, 800 kişilik kongre salonu ile 7 bin 600 metrekare alan üzerine kurulu Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nin açılışını ise Ağustos ayında yapacaklarını dile getirdi. Başkan Ak, 4 yıllık hizmet döneminde 1 milyon 67 bin 727 ton asfalt attıklarını, 475 bin metrekare tretuvar döşediklerini, 45 km’lik sokak iyileştirmesi yaptıklarını ve 34 ayrı bölgede merdivenli yol çalışması gerçekleştirdiklerini de söyledi.

Yunus Emre Kültür Merkezi‘ni yeniden inşa ederek hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Ak, ayrıca 5 mahalle konağı yaptıklarını, modern tarzda 39 muhtarlık binası ve 5 kapalı spor salonu inşa ettiklerini de kaydetti.

Keçiören Belediyesi’nin eğitim faaliyetlerine de önem verdiğini belirten Başkan Ak, KEÇMEK’ten yılda 20 bin kursiyerin, KEDEM’lerden ise yılda 10 bin öğrencinin ücretsiz faydalandığını açıkladı.

Bunun yanısıra KADEM’in hizmetlerinden bin 813 kadının yararlandığını dile getiren Mustafa Ak, “Aile Eğitim Merkezimiz, 34 bin 324 kişiye ulaştı. Engelli Danışma Merkezi’miz 6 bin 500 kişiye, Kadın Danışma Merkezi bin 564 kişiye danışmanlık hizmeti verdi. Çocuk Danışma Merkezi de 700 aileye danışmanlık hizmeti sundu” dedi.

Çevre Çiçekleri Hareketi ile Türkiye’ye örnek olan bir proje başlattıklarını anlatan Başkan Ak, “50 bin çevre çiçeğimiz var. Çocuklar eğitimlerini aldıktan sonra çevre müfettişi oluyorlar” diye konuştu.

Başkan Ak, ilçedeki 1 milyon 807 bin 364 metrekarelik yeşil alanı, 3 milyon 978 bin 680 metrekareye çıkardıklarını, böylece kişi başına 2.27 metrekare olan yeşil alanı 4.80 metrekareye ulaştırdıklarını kaydetti.

Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin de Keçiören için önemli bir proje olduğunu ifade eden Başkan Ak, “Dere çevresinde bulunacak peyzaj alanları, sosyal ve kültürel tesisler sayesinde Gümüşdere Ihlamur Vadisi kentin nefes alınan alternatif bir bölgesi haline gelecek. Proje kapsamında tasarlanan kullanımlar DSİ ile işbirliği halinde taşkın önleme debisi dikkate alınarak hazırlandı. Gölet alanlarının da bulunduğu projede regülatörler sayesinde su durgun hale getirilecek” diye konuştu.

Keçiören Kaymakamı Dirim de, Yonca Yaşam Merkezi’nin bölgeye her anlamda fayda sağlayacak bir yapı olduğunu belirterek “Böylesine güzel hizmetlerinden ötürü Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalarından ardından Yonca Yaşam Merkezi’nin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Havai fişek gösterileri ile renklenen açılış töreni kokteyl ile sona erdi.
Kaynak: İHA