Başkan Demir, İstanbul Boğazı'nı Yine Yüzerek Geçti

25’inci Kıtalararası Boğaziçi Yarışları’nda Anadolu yakasından Avrupa’ya kulaç atan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu yıl da kıtalararası yüzen ilk belediye başkanı ünvanını elden bırakmadı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bu yıl 25’incisi düzenlenen Kıtalararası Boğaziçi Yarışları’nda Anadolu yakasından Avrupa’ya kulaç attı. Bu yıl 2’inci kez katıldığı yarışları 1 saat 3 dakikada tamamlayan Başkan Demir, kıtalararası yüzen ilk belediye başkanı ünvanını bu yılda kimseye bırakmadı. Yerli ve yabancı bin 476 sporcuyla Kanlıca’dan Kuruçeşme sahiline yüzen Başkan Mustafa Demir, geçen yıla göre daha rahat bir yarış sürdürdüğünü söyledi.

Bu yıl ikinci kez yüzdüğünü belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Her defasında farklı bir deneyim sahibi oluyorsunuz. Geçen sene ile mukayese edildiğinde daha az zorlandım diyebilirim. Gönül ister ki, Kanal İstanbul projesinden sonra İstanbul Boğazı sürekli bu tür su sporlarının merkezi haline dönüşsün. Çünkü uluslararası taşımacılığın yolu sabah 8’den 1’e kadar ancak gemileri durdurabiliyorlar. Ancak bu kısa süre içerisinde tabi organizasyonun olağanüstü gayretiyle bu kadar olabiliyor. İleride daha güzel olacağını düşünüyorum. Yüzme bilen herkesin karşıdan karşıya geçmesini tavsiye ederim” diye konuştu.

Bu yıl geçen senenin rekorunu kırdığını ifade eden Başkan Demir, “Geçen sene 1 saat 20 dakikada aldım. Şimdi 1 saat 3 dakika. Gayet güzel. Bütün İstanbulluların özellikle su sporları açısından hem Boğazı hem Haliç’i çok iyi kullanmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Başkan Mustafa Demir daha sonra yarışları izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile sohbet ederek, yarışları değerlendirdi.
Kaynak: İHA