Genç, Müsiad Yönetimini Ağırladı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şube Başkanı Erkan Malkoç ve yönetim kurulu üyelerini yeni hizmet binasında ağırladı.

Genç, Müsiad Yönetimini Ağırladı
MÜSİAD yönetimiyle kahvaltıda bir araya gelen ve derneğin çalışmaları hakkında Malkoç'tan bilgi alan Genç, Samsun'un birlikte yönetilmesi gerektiğine işaret ederek, "Bu şehirde yaşayanlar olarak hep birlikte Samsun'u yarış içerisinde olan dünya şehirleri ile rekabet eder hale getirmeliyiz" dedi.

Samsun'un jeopolitik konumuna ve potansiyeline dikkat çeken Başkan Osman Genç, "Samsun tarihin ilk çağlarından itibaren bir ticaret şehriydi. Şehrimizde Bağdat Caddesi var. Samsun uluslararası bir yol güzergahı olan tarihi İpek Yolu üzerinde. Malatya'da Samsun Caddesi var. Oradakiler buraya geliyordu. Tıpkı, zamanında Diyarbakır, Konya, Gaziantep'in mallarını satmak için Samsun'a muhtaç olmaları gibi. Ancak bu özelliğimizi yitirdik. Samsun'un bir rotası olmalı. Bu şehirde uluslararası fuarlar düzenlenmeli. Evet Samsun 10 yıl öncesine göre çok iyi konumda. Çok önemli yatırımlar yapıldı. Ancak biz 10 yıl öncesiyle yarışmamalıyız" diye konuştu.

“SAMSUN SERBEST TİCARET BÖLGESİ OLMALI”
Yarışın içerisinde olması için Samsun'a nelerin yapılması gerektiğini de anlatan Başkan Genç, "Daha önce Anadolu'nun malları Samsun'dan Avrupa ve Rusya'ya satılıyordu. Samsun, bir Honkok veya Ürdün'ün Akabe şehri gibi tamamen serbest ticaret bölgesi olmalı. İstanbul, İzmir, Samsun ve İçel böyle planlanmıştı. Bunu gerçeğe dönüştürmeliyiz. Bu şehre hızlı yolcu treninden önce hızlı yük trenini getirmeliyiz. Böylece Anadolu'nun malları yine bu şehirden satılmalı. Anadolu illeri yine Samsun'a bağımlı olmalı. Çantamızı elimize alıp bu şehre istihdam sağlayacak, ihracat yapacak yatırımları çekmemiz lazım. 5-6 milyar liralık ihracat hedefine ancak böyle ulaşılır. Bunu yapacak olan da yerel yönetimlerdir. Biz bunu Canik'te başardık. 9 yılda 2,5 milyar liralık yatırım sonucunda 6 bin 500 kişiye iş imkanı sağladık. Oysa Organize Sanayi Bölgesi'nde toplasan 5 bin kişi çalışıyor" değerlendirmesini yaptı.

Başkan Osman Genç, kahvaltının ardından MÜSİAD yöneticilerine yeni hizmet binasını gezdirdi. Canik Belediyesi olarak 21. yüzyıla uygun 'akıllı belediyecilik' uyguladıklarını belirten Başkan Genç, yeni binada Türkiye'de ilk olan Akademik Belediyecilik, Genç Grişimciler, Aile, İletişim ve Engelli Koordinasyon Birimleri kurduklarını söyledi.

Başkan Genç, Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile de evrak ve bürokrasiyi bitirdiklerini belirtti.

Kendilerini ağırlayan Başkan Genç'e teşekkür eden MÜSİAD Şube Başkanı Erkan Malkoç da, Canik'te yaşanan değişimin kendilerini etkilediğini ifade ederek, şehrin gelişimine katkılarından dolayı Başkan Genç'i tebrik etti.
Kaynak: İHA