Merve İle Safa’nın Baba Özlemi Gözyaşına Döndü

Türkiye’den ekmek parası için 6 ay önce Irak’a giden Hayri Geyik’ten 1.5 aydır haber alamayan yakınları devletten yardım istedi.

Merve İle Safa’nın Baba Özlemi Gözyaşına Döndü
6 ay önce bin bir umutla gönderdikleri babalarına kavuşamayan Merve ve Safa Geyik, gözyaşları içinde babasının özgürlüğüne kavuşması için yetkililerden yardım istediler.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da yaşayan inşaat ustası ve kalfalık yapan Hayri Geyik (39) 6 ay önce İstanbullu bir müteahhit ile Irak’ta çalışmak üzere çocukları ile vedalaştı. İddiaya göre, yaklaşık 4 ay Irak’ta çalışıp çocuklarının nafakasını kazanan Baba Hayri Geyik, inşaatı yapan Türk müteahhit ile Iraklı General olduğu belirtilen villa sahibinin arası açılınca gözaltına alındı. Türk müteahhit yaşanan tartışmanın ardından Türkiye’ye kaçınca gözaltına alınan Hayri Geyik, yakınlarına arayarak yardım istedi. Eşinin aç ve açıkta yaşadığını öğrenince elde avuçta ne varsa Irak’a gönderdiğini belirten Bedia Geyik, İstanbul’da çaresiz duruma düşünce 14 yaşındaki kızı Merve ve 12 yaşındaki oğlu Safa’yı yanına alarak Uşak’taki baba ocağına döndü. Günlerdir kocasından gelecek özgürlük telefonunu bekleyen Bedia Geyik, “Artık ümitlerimiz tükenmek üzere. Eşim aç mı tok mu, nasıl yaşıyor bilemiyorum. İlk gözaltına alındığı dönemlerde Türk Konsolosluğu’nun avukatı ile görüştük. Karnını doyurabilmesi için eşten dosttan bulup buluşturduğumuz parayı gönderdik. Bir insan 3 ay gözaltında tutulur mu? Mahkemeye de çıkmamış daha. Her şey muamma eşimden 1.5 aydır haber alamıyoruz. Ne olur bize yardımcı olsunlar” diyerek yetkililerden yardım istedi.

“MERVE VE SAFA’NIN GÖZYAŞLARI GÖRENLERİN YÜREKLERİNİ DAĞLIYOR”
Okulların birinci dönemine yakın babalarını uğurlayan ve karne hediyesi beklerken, yaşadıkları talihsiz olay nedeniyle okullarını bile bırakıp karnelerini dahi alamayan Merve ile Safa kardeşler babalarının adı geçince gözyaşlarını tutamıyor. Babalarını çok özlediklerini ve artık hayatta babalarına kavuşmaktan başka hiçbir özlemlerinin kalmadığını belirten Geyik kardeşler, “Babamızı çok özledik. Ne olur devlet büyüklerimiz babamızı bize getirsin” diyerek gözyaşı döktüler.

Kendi derdi bir yana çocuklarının gözyaşlarını silip bağrına basarak acılarını dindirmeye çalışan Anne Bedia Geyik, “Müteahhit firma ve işi yapılan Iraklı generalin arasında anlaşmazlık çıkmış. Bunun üzerine Türk müteahhit bir şekilde Türkiye'ye dönmüş. İşi yarım kalan Iraklı General, yetkisini kullanarak eşimi gözaltına aldırmış. Yaklaşık 3 aydır eşim nezarethane gibi bir yerde yaşıyormuş. Önceleri telefonla görüşebiliyorduk. 1,5 aydır görüşemedik. Tüm resmi mercilere başvurmamıza rağmen kimseden bir cevap alamadık. Ne olur Başbakanımıza Cumhurbaşkanımıza yetkili kim varsa sesimi duyurun. İş ve ekmek beklerken bir anda hayatımız zindana döndü” diye konuştu.

Kaynak: İHA