Konya’da Ak Parti Siyaset Akademisi’nin Mezunları Buluştu

AK Parti Konya İl Teşkilatı tarafından koordine edilen Siyaset Akademisi eğitimlerine katılan kursiyerler, İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Siyaset Akademisi Mezunları Gecesi’nde bir araya geldi.

Konya’da Ak Parti Siyaset Akademisi’nin Mezunları Buluştu
Bera Otel’de düzenlenen programa AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni, AK Parti MKYK Yedek Üyesi Veli Tolu, 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri, İl ve İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yönetimleri ile bugüne kadar eğitimlerden mezun olan kursiyerler katıldı.

Programda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 6 yıldır düzenlenen Siyaset Akademisi’nin Türkiye’nin siyasi ve sosyal hayatının seviyesine önemli katkılar yaptığını dile getirdi. İl Başkanı Sorgun, “Eğitimler sayesinde 18 yaşından 78 yaşına, lise mezunundan doktoralısına, işçisinden çiftçisine, doktorundan avukatına, AK Partili olsun veya olmasın bütün vatandaşlarımıza, ayrım yapmadan herkese ulaşmaya çalışıldı. Bu amaçla bugüne kadar Türkiye’de 30 binden fazla kişi akademiden mezun oldu. Konya merkez ile Beyşehir, Ilgın, Ereğli, Doğanhisar ve Akşehir’de düzenlenen eğitimlere 2 bine yakın kişi katıldı ve eğitimlerimiz bir hayli verimli geçti. Siyaset Akademisi, yapıldığı yere büyük kalite getirdi” dedi.

Kendisinin de 2008’den bu yana organize edilen Siyaset Akademisi’nin bir öğrencisi olduğunu dile getiren AK Parti MKYK Üyesi Hasibe Özlem Çepni de, Siyaset Akademisi eğitimleri ile siyasete kalite geldiğini dile getirdi. Çepni; “AK Parti bir ilki gerçekleştirdi ve siyasetin okulunu vatandaşa açtı. Her yıl yenilenen bu eğitimler, sadece AK Partili değil; toplumun her kesiminden siyaseti bilinçli yapmak isteyen herkese açıktır. AK Parti, bu eğitimlerle siyasete ayrı bir renk ve kalite getirmiştir. Konya da bu eğitimlere büyük ilgi gösteriyor. Siyaset Akademisi’nin bir mezunu olarak ben de bu güzel ortamı yaşadım ve oldukça da faydalı oldu benim için. Ben de eğitimlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti MKYK Yedek Üyesi Veli Tolu, 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de kısa birer konuşma yaparak eğitimlere katılan kursiyerleri tebrik ederken; eğitimlerin koordine edilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Protokol konuşmalarının ardından Konya merkezde 3 kez düzenlenen ve eğitimler sonucunda yapılan sınavda Konya birincisi olan AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Özöğür ile Tuğba Önal, Siyaset Akademisi eğitimlerine neden katıldıklarını, eğitimler sırasında yaşadıklarını ve eğitimlerin katkılarını davetlilerle paylaştı. Programın sonunda ise Konya merkez ile Beyşehir, Ilgın, Ereğli, Doğanhisar ve Akşehir’de düzenlenen eğitimlerde birinci olanlara protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

Kaynak: İHA